Avocaţii din „Rutiera“, în camera secretelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apărătorii au cerut ca de anchetă să se ocupe procurorii DNA, nu cei de la Curtea de Apel
Apărătorii au cerut ca de anchetă să se ocupe procurorii DNA, nu cei de la Curtea de Apel

Apărătorii poliţiştilor judecaţi pentru fapte de corupţie vor petrece câteva ore studiind mai multe acte confidenţiale. Hârtiile se referă la atribuţiile de serviciu ale agenţilor şi au fost puse la dispoziţia instanţei de conducerea IJP Iaşi.

Judecătorii Tribunalului Iaşi au luat astăzi o decizie mai puţin întâlnită într-un proces penal. Magistraţii au dispus ca apărătorii celor 14 agenţi de la Serviciul Rutieră Iaşi, judecaţi pentru luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă, să studieze fişele de post ale clienţilor lor, în Camera de Consiliu de la Tribunal. Actele au fost furnizate instanţei de judecată de către Serviciul Personal din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Unii avocaţi au fost însă de părere că listele cu atribuţiile de serviciu ale poliţiştilor nu ar trebui să fie secrete. „Am înţeles că aceste fişe au fost desecretizate  şi nu cred că ar trebui dispoziţie specială pentru a le studia“, a declarat avocatul Bogdan Luca.

Dosarul ar putea ajunge la DNA

La un termen anterior, apărătorii agenţilor de la Rutieră au invocat faptul că aceştia aveau atribuţii de control şi că, din acest motiv, ancheta în cazul lor trebuia realizată de procurorii de la anticorupţie, şi nu de cei de la Curtea de Apel Iaşi. Judecătorii Tribunalul Iaşi au stabilit un nou termen de judecată pe 4 martie. Până atunci, avocaţii vor trebui să se închidă în Camera de Consiliu pentru a studia din scoarţă în scoarţă actele depuse la dosar.

La termenul viitor, magistraţii vor stabili în funcţie de ce scrie pe fişele de post ale agenţilor dacă, într-adevăr, ancheta trebuia făcută de DNA sau de Curtea de Apel Iaşi.

Tot astăzi, judecătorii Tribunalului au luat în discuţie şi plângerile a trei dintre agenţii cercetaţi în dosarul Rutiera care nu au fost trimişi în judecată, dar s-au ales cu amenzi administrative, împotriva rezoluţiilor de scoatere de sub urmărirea penală.

Pentru apărătorii care invocau inclusiv lipsa de competenţă a anchetatorilor, magistraţii au amânat judecarea acestor plângeri tot pentru data de 4 martie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite