Martor în dosarul „Rutiera” acuză anchetatorii că l-au forţat să depună mărturie mincinoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre persoanele audiate, joi 9 decembrie, în dosarul agenţilor de la Rutieră acuzaţi de fapte de corupţie a susţinut că nu a dat mită unui poliţist. Tânărul a precizat că a declarat acest lucru pentru căa fost intimidat de anchetatori.

Andrei Vasiliu (24 de ani) a fost audait ieri la Tribunalul Iaşi şi a susţinut că i-a dat 50 de euro agentului Gelu Captalan pentru a nu-i face dosar penal. „Declaraţia de la urmărire penală a fost scrisă de mine, dar nu este cea pe acre aş fi vrut să o dau. Poliţistul care m-a audiat m-a ameninţat că mă va da afară din facultate (n.r.Vasiliu era student la Facultatea de Teologie), că are relaţii la Mitropolie. Aveam 21 de ani. Eram un copil! Ce puteam spune? Poliţistul mi-a dictat declaraţia", a spus  Vasiliu în faţa judecătorului. Acesta a precizat că nu a circulat în 2008 cu un BMW cu numere expirate, ci maşina avea probleme tehnice şi a lăsat-o parcată câteva luni pe Bulevardul Independenţei.

Citiţi şi:

Primii martori din dosarul „Rutiera" i-au scos basma curată pe poliţişti

Iaşi: Poliţişti cercetaţi disciplinar pentru că ar fi agresat un bărbat

Acesta s-ar fi întâlnit într-o zi cu un coleg al tatălui său şi ar fi vorbit lângă maşină. Atunci agentul Captalan care ar fi fost în zonă la un accident l-ar fi întrebat ce e cu maşina. „Nu este adevărat că aş fi purtat cu poliţistul discuţii despre fapta mea de a circula cu autorizaţia provizorie expirată şi l-am rugat să nu-mi facă dosar penal. Nu i-am oferit 50 de euro lui Gelu Captalan", a susţinut tânărul la Tribunal. Ceilalţi martori audiaţi la termenul de joi au susţinut fie că nu îşi amintesc cânda au fost opriţi în trafic, fie că nu i-au rugat pe agenţi să îi scape de sancţiuni.

În noiembrie 2009 procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au trimis în judecată 14 agenţi din cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi pentru  luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă.Poliţiştii au fost acuzaţi că ar fi intervenit pe lângă colegi pentru ca amicii, rudele sau cunoştinţele lor să nu fie sancţionate în trafic.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite