Primii martori din dosarul „Rutiera" i-au scos basma curată pe poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte dintre martorii audiaţi astăzi la Tribunalul Iaşi, în dosarul celor 14 poliţişti acuzaţi de fapte de corupţie, au susţinut că nu au dat mită sau nu au intervenit pe lângă agenţi pentru a scăpa de sancţiuni. Patru dintre cei şase martori au recunoscut că i-au sunat pe poliţişti, dar în cu totul alte scopuri

Am purtat o discuţie cu Vănel Carp spunându-i că am fost depistat cu depăşirea vitezei legale. Nu e adevărat că am intervenit pe lângă el. Nu mi-a promis că va rezolva problema punctelor de penalizare. Până la încheiera convorbirii procesul verbal era deja întocmit", a declarat Dumitru Butnaru, în faţa judecătorului. De asemenea, martorii au precizat că au fost sancţionaţi pentru abaterile săvârşite în trafic.

Citiţi şi:

Iaşi: Dosarul „Rutiera" a fost îngropat la Curtea Constituţională

L-am sunat pe agentul Constantin Manole pentru a-i explica agentului Melniciuc că nu avea cum să vadă dacă am încălcat linia continuă. Până l-a urmă l-am convins eu pe Melnciciuc că nu depăşisem pe linia continuă. Nu i-am dat bani şi nu mi-a pretins. Dacă interveneam  pe lângă Constantin Manole nu mai eram sancţionat pentru că nu purtam centură de siguranţă", a spus Viorel Mocanu.

Citiţi şi:

Iaşi: Dosarul „Rutiera" a fost îngropat la Curtea Constituţională

Iaşi: Audieri-maraton în dosarul Rutiera (Video)

Un singur martor a precizat că a intervenit pe lângă agentul Constantin Manole, deoarce credea că îi va fi luat permisul. „Nu am respectat indicatorul obligatoriu la dreapta. L-am sunat pe agentul Constantin Manole, care a venit la faţa locului şi a stat de vorbă cu agentul care m-a oprit. Nu i-am dat recompense şi nu a solicitat", a precizat Alina Cojocea, în faţa judecătorului. După audierea celor şase martori, Tribunalul a dat termen pentru 6 octombrie. Atunci vor fi audiate alte persoane care i-ar fi rugat pe agenţii de poliţie să-i scape de sancţiuni.

În noiembrie 2009 procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au trimis în judecată 14 agenţi din cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi pentru  luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă.Poliţiştii au fost acuzaţi că ar fi intervenit pe lângă colegi pentru ca amicii, rudele sau cunoştinţele lor să nu fie sancţionate în trafic.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite