EXCLUSIV Ieşeanul Aurelian Şoric, fostul şef al Poliţiei Neamţ, a picat la examenul de admitere în avocatură. Vezi ce note a luat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurelian Vasea Şoric, destituit din Poliţie în luna ianuarie, nu va îmbrăca roba de avocat. Fostul poliţist a picat la examenul de admitere pentru primirea în profesie ca avocat definitiv cu media 4,34.

 La Drept civil fostul şef al Poliţiei Neamţ a obţinut 4,13, la Drept Procesul Civil a luat 2,33, la Drept penal nota 6,00, iar la Drept Procesula Penal 5,25. Lui Aurelian Vasea Şoric i-a dat bătaie de cap şi testarea la „organizarea şi exercitarea profesiei de avocat" la care a obţinut 4,00. Astfel, fostul şef a picat cu 4,34.

În schimb, Aurelian Vasea Şoric a primit, pe 20 mai 2011, autorizaţie de mediator după ce a absolvit cursurile Asociaţiei „Centrul de Mediere" din Craiova. Fostul şef al IPJ Neamţ poate acorda orice tip de consultanţă în limbile română şi engleză.

Citiţi şi:

Ieşeanul Aurelian Şoric, fost şef al Poliţiei Neamţ, ţnteşte la roba de avocat. Vezi ce alte nume controversate sunt înscrise la examen

Aurelian Vasea Şoric cere 130.000 de euro pentru că a fost destituit din funcţie

Aurelian Vasea Şoric plânge de mila interlopului ucis

Aurelian Şoric a ajuns la şefia IPJ Neamţ în 2006, când Dan Valentin Fătuloiu era şeful Poliţiei Române. Ieşeanul a obţinut prin concurs funcţia, după ce predecesorul său a fost demis de Fătuloiu din cauza unui scandal în judeţ.

 Pe 14 noiembrie 2010 Cristian Chilat, câştigător al medaliei de bronz la Campionatul Naţional de Juniori la Box, a deschis focul în Cafe Latino din Piatra Neamţ şi l-a asasinat pe cămătarul Gheorghe Mararu. În noiembrie 2010, la câteva zile după crimă, Şoric a spus într-o conferinţă de presă: „De ce e atât de interlop Mararu? Pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă? Câţi nu dau bani? Sunt procurori care dau bani". Şoric a fost destituit, dar a atacat în instanţă decizia. Într-una din plângerile făcute, fostul şef al IPJ Neamţ a solicitat 130.000 de euro daune. În luna iulie 2011,  

Jale la admiterea în Barou

Aurelian Şoric nu a fost singurul care a obţinut notă mică. Toţi cei 16 candidaţi care au dat admitere pentru primirea în profesie ca avocat definitiv au picat. Aceştia au obţinut medii între 6, 25 şi 3,20. Printre cei respinşi s-a numărat şi fostul procuror DIICOT Radu Moisescu, judecat pentru infracţiuni de corupţie. Acesta a luat 5, 28 la Drept civil, 3,00 la Drept procesual civil, 6,00 la Drept penal, 6,25 la Drept procesual penal, şi 5,15 la „organizarea şi exercitarea profesiei de avocat". Moisescu a fost respins cu 5,14.

Citiţi şi:

Procuror vizat de trafic de influenţă

Pentru a intra în Baroul Iaşi candidaţii trebuiau să obţină cel puţin 5 la fiecare disciplină şi media generală 7.Dintre cei 67 de candidaţi din toată Moldova care au dat admitere la Centrul de la Iaşi pentru primirea în profesie ca avocat stagiar au fost admişi doar 20. Cea mai mare medie a fost 9, iar ultima medie cu care s-a intrat a fost 7,03.  Candidaţii au putut face contestaţie sâmbătă 5 noiembrie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite