Iaşi: Procuror vizat de trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Radu Moisescu
Procurorul Radu Moisescu

Radu Moisescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, şi alţi doi avocaţi sunt anchetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie. Magistratul este suspectat că ar fi intervenit pe lângă colegii lui pentru „a rezolva" un dosar, la rugăminţile unui prieten din Baroul Iaşi.

Procurorul Radu Moisescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, şi doi avocaţi sunt la un pas de-a fi trimişi în judecată de DNA Iaşi într-un dosar de trafic de influenţă. Magistraţii anticorupţie i-au chemat astăzi pe cei cinci pentru a le prezenta ce probe sunt în dosar.

Procurorul ar fi intervenit pe la colegi

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Gheorghe Catargiu, care a fost depistat anul trecut conducând un BMW care figura furat din Spania, i-ar fi dat bani avocatului Alec Bernic pentru a interveni pe lângă prietenul său, procurorul Radu Moisescu.

Iaşi: Un procuror şi doi avocaţi sunt cercetaţi într-un dosar de trafic de influenţă

„Avocatul hoţilor"este acuzat de găinării

Magistratul ar fi trebuit să „pună o vorbă bună" la colegii lui din Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi pentru a-i restitui lui Catargiu autoturismul. Potrivit aceloraşi surse, clientul ar fi văzut că nu se întâmplă nimic cu cererea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi şi i-ar fi spus lui Bernic să-i dea înapoi banii.

„Nu ştim nici noi nimic. Aşteptăm mâine (n.r. - astăzi) să vedem", a declarat avocatul Alec Bernic pe un ton evaziv. Câteva convorbiri între avocat şi client ar fi fost surprinse de procurorii DIICOT Suceava, care aveau în lucru un alt dosar în care apărea numele lui Catargiu.

Cinci persoane cercetate în dosar

DNA a început urmărirea în cazul lui Radu Moisescu, a avocatului Alec Bernic şi a lui Alin Eugen Curcă, amic cu cei doi şi cu Catargiu, pentru trafic de influenţă. Curcă l-ar fi rugat pe Bernic să-l apere pe amicul său care ar fi avut probleme cu maşina.

„În ceea ce îl priveşte pe clientul meu tot dosarul este construit pe baza unor presupuneri şi a unor interpretări subiective ale interceptăilor telefonice aflate în posesia DNA. Aşteptăm să vedem modul în care va fi soluţionat dosarul", a declarat Radu Irimia, avocatul lui Alin Curcă.

Avocatul Alec Bernic

Avocatul Alec Bernic

Suceveanul Gheorghe Catargiu este cercetat pentru complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar avocatul Constantin Năstase pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ultimul este un apropiat al lui Alec Bernic şi el ar fi fost cel care ar fi încheiat contractul de asistenţă juridică cu Gheorghe Catargiu.

Procurorul Radu Moisescu nu a putut fi contactat, iar avocatul său a refuzat să facă declaraţii.

Vrea să treacă în avocatură

Procurorul Radu Moisescu a făcut o cerere la Baroul Iaşi pentru a fi primit în avocatură. „La sfâşitul lunii mai a făcut o cerere de intrare în avocatură cu scutire de examen. A ceasta va fi supusă atenţiei Consiliului pe data de 14 iunie", a precizat Marius Striblea, decanul Baroului Iaşi.

Citiţi şi:

„Avocatul hoţilor" este acuzat că a luat 10.000 de lei onorariu şi s-a făcut nevăzut

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite