„Avocatul hoţilor“este acuzat de găinării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Christy Mîrşanu, cunoscut ca apărătorul care pledează pentru mai mulţi interlopi, este acuzat de un client că l-ar fi tras pe sfoară. Ciprian Bolohan, judecat pentru crimă, susţine că avocatul i-a luat 2.500 de euro, i-a golit două carduri şi i-a luat un telefon mobil, dar nu l-a mai apărat.

Un client al lui Christy Mîrşanu, unul dintre avocaţii care i-au apărat pe membrii clanului interlop Corduneanu, s-a plâns magistraţilor Tribunalului Iaşi că apărătorul i-a golit conturile, dar nu l-a mai reprezentat în instanţă. Ciprian Bolohan, judecat pentru că i-a sfărâmat capul iubitei cu o piatră, susţine că l-a angajat pe „avocatul hoţilor", aşa cum e cunoscut Mîrşanu, şi i-a dat iniţial 2.500 de euro drept onorariu. „Mi-a luat suma de 2.500 de euro, mi-a mai luat două carduri, unul BCR şi unul BRD. Mi-a scos 1.200 de lei de pe ele şi mi-a luat şi telefonul, pe care l-am cumpărat când eram în libertate cu suma de 600 de euro",  precizează Bolohan în plângerea adresată instanţei.

Acesta susţine că după ce avocatul s-a văzut cu banii, a uitat de el. „Nu ştiu ce să fac, dar vă rog frumos să mă ajutaţi să-mi recuperez banii", precizează Ciprian Bolohan.

Trei ani de închisoare

Conducerea Tribunalului Iaşi a analizat plângerea lui Bolohan şi a direcţionat-o către Biroul de Informare şi Relaţii Publice. Potrivit unor surse din cadrul instanţei, tânărului i se va cere să facă o serie de precizări.

„În cazul avocaţilor sunt competenţi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel şi Curtea de Apel Iaşi", a declarat Radu Tărniceriu, preşedintele Tribunalului. Pe de altă parte Christy Mîrşanu susţine că nu a luat niciun card de la Bolohan. „Contractul care s-a făcut pentru onorariu s-a încheiat cu unchiul dumnealui. Împuternicit era această persoană. Cardurile sunt tot la unchi", a declarat Mîrşanu.

Christy Mîrşanu a apărat cunoscuţi membri ai lumii interlope printre care şi pe Eugen Buliga, supranumit „regele puşcăriilor", pe membrii clanului Tănase sau pe studentul criminal Vlad Scurtu. Avocatul de 29 de ani, denumit „avocatul hoţilor" într-o manea care i-a fost dedicată, a fost condamnat în martie la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi înşelăciune. Acesta a fost acuzat de procurorii DNA că l-a pus pe clientul său Gabriel Şerban să semneze o împuternicire de extragere de numerar din contul lui bancar şi i-a luat 11.500 de euro. Mai mult, Mîrşanu ar fi cerut 6.000 de euro de la nişte rude ale lui Şerban, pentru a-i da unor judecători şi a-i scăpa de un dosar.

Ciprian Bolohan a fost dus de poliţişti în arest

Cine e acuzatorul

Ciprian Bolohan (26 de ani) a fost acuzat de procurori de omor deosebit de grav, după ce la începutul lunii februarie şi-a lovit iubita cu o piatră în cap până ce aceasta a decedat. Tânărul din Iaşi a ucis-o pe Ionela Florea în apropierea fostelor sere Dancu, pentru că l-a părăsit şi i-a spus că va pleca la muncă în Italia. Martorii incidentului au fost surprinşi de cruzimea lui Bolohan. El şi-a lovit fosta iubită  minute la rând şi a fost oprit abia când au venit poliţiştii, care i-au dat cu un spray lacrimogen în faţă.

Mie nu mi-a zis nimic despre plângere. Eu i-am dat onorariul avocatului, am fost cu el la bancă. Cardurile şi telefonul nu sunt la mine, ci procurorul i le-a dat avocatului", a spus unchiul lui Bolohan.

 „Cazul unui avocat este analizat de conducerea Baroului în momentul în care există o hotărâre definitivă. Atunci se pot lua diferite sancţiuni, chiar şi excluderea din profesie"

Adrian Mogoş, decanul Baroului Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite