Aurelian Vasea Şoric cere 130.000 de euro pentru că a fost destituit din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contravaloarea daunelor morale a fost făcută publică de chestorul Ioan Dascălu, ministru secretar de stat în MAI, aflat în vizită la Neamţ. Fostul şef al IPJ Neamţ se judecă în patru procese pentru că se consideră nedreptăţit de demitarea sa din fruntea Poliţiei judeţene.

Suma de 130.000 de euro este solicitată de fostul şef al IPJ Neamţ în una din plângerile făcute în instanţă,

„Ştiu sigur că i-a fost respinsă de către Curtea de Apel Bacău acţiunea prin care contesta destituirea sa, dar şi ordinul ministrului de încetare a activităţii. De asemenea, domnul Şoric a cerut şi daune morale de 130.000 de euro pentru că s-a considerat nedreptăţit în momentul în care a fost demis", a spus chestorul Ioan Dascălu.

Fostul şef al IPJ Neamţ are pe rol alte două acţiuni îndreptate împotriva Ministerului şi a IGPR prin care contestă schimbarea din funcţia de inspector şef, respectiv calificativul acordat în 2010, pe vremea când era inspector şef la Poliţia Neamţ.

„Aceste două acţiuni se află pe rol şi urmează ca magistraţii să decidă", a declarat ministrul secretar de stat.

Aurelian Vasea Soric a ieşit pe uşa din dos a Poliţiei în ianuarie 2011, în urma declaraţiilor publice făcute după asasinatul interlopului Gheorghiţă Mararu. La baza destituirii sale au stat şi neregulile din activitatea de la comanda IPJ Neamţ constatate de Corpul de Control al ministrului Traian Igaş.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite