Iaşi: S-au înghesuit ore în şir la cazare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căminele Universităţii „Al. I. Cuza“ şi-au deschis astăzi uşile pentru 5.500 de studenţi. Tinerii au parcurs trei cozi, s-au înghesuit în faţa căminelor şi au avut de aşteptat şi câte cinci ore pentru a putea păşi în noua cameră.

Mii de cursanţi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ au trecut astăzi prin febra cazărilor în căminele studenţeşti.

Începând cu ora 9.00, amfiteatrele instituţiei erau arhipline de studenţii bugetari veniţi să-şi ia dispoziţia de cazare. În medie, aceştia au fost nevoiţi să aştepte o oră pentru a intra în posesia documentului. Următoarea destinaţie, şi cea mai grea, a fost cazarea în cămin. Aici, tinerii au fost nevoiţi să se aşeze la o nouă coadă, iar cel mai norocos student avea de aşteptat cam două ore pentru a păşi în clădire. A urmat un nou rând pentru achitarea primei luni de cazare şi primirea cheii.

Citeşte şi:

Iaşi: Lasă căminul pentru camera de la bloc

Iaşi: Cât costă cazarea studenţilor în oraş

Iaşi: Apartamente ieftine de închiriat

„Am stat o oră şi jumătate numai în amfiteatru, după care am ajuns la cămin. M-a înspăimântat coada la care a trebuit să mă aşez. Îmi va lua cel puţin trei ore pentru a intra în cămin. Deja sunt terminată“, spune Alina Cornea, studentă în anul III la Facultatea de Biologie, care se caza în căminul C6. Instituţia de învăţământ superior a pus la dispoziţia cursanţilor 5.500 de locuri în 13 cămine. Preţurile pentru o cameră variază între 105 lei şi 630 de lei, în funcţie de condiţii şi de numărul de locuri din cameră.

În Codrescu, mai ieftin

Studenţii au putut opta de la o cameră cu două locuri până la una cu cinci locuri. Cele mai mici tarife sunt în Complexul „Titu Maiorescu“ şi „Codrescu“, unde tinerii achită câte 105 lei pe lună. „Condiţiile nu sunt extraordinare în aceste cămine, dar nici banii nu sunt foarte mulţi. Sunt camere cu cinci locuri, deci va fi destul de multă aglomeraţie“, spune Irina Gavrilă, studentă în anul II.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite