Iaşi: Lasă căminul pentru camera de la bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia se orientează în general spre apartamente cu două camere şi preferă să fie într-o zonă apropiată de facultatea la care învaţă. Agenţii imobiliari susţin că preţurile sunt foarte avantajoase.

Studenţii care vin să înveţe la Iaşi profită de reducerea preţurilor la chirii cauzată de criza economică şi caută să găsească oferte cât mai avantajoase pentru a scăpa de cazarea într-o cameră de cămin. Tinerii susţin că nu sunt diferenţe foarte mari de preţ, în plus confortul este mult mai mare în apartamente.

George Otcuparu (22 de ani) este student în anul III la Tehnologia Construcţiilor de Maşini şi a început deja „goana“ după locuinţă. Primii ani i-a petrecut în cămin, însă acum tânărul vrea să stea într-un apartament cu două camere.

Citeşte şi:

Iaşi: Apartamente ieftine de închiriat

Iaşi: Cât costă cazarea studenţilor în oraş

„Nu vreau lux“
„Aş vrea să găsesc în Tătăraşi sau în Podu Roş ca să fiu aproape de facultate şi să plătesc cel mult 100 de euro lunar. Nu vreau lux, doar strictul necesar şi să scap de cămin“, spune studentul.

Tot un apartament cu două camere şi-a căutat şi Ciprian Anghel (23 de ani), masterand în anul I la Management. Acesta a găsit o locuinţă pe placul său în CUG. „Stăm două cupluri şi plătim câte 50 de euro de persoană. N-a contat zona, ci doream să fie un preţ rezonabil. Nu mai vreau să stau la cămin pentru că e balamuc acolo“, spune tânărul.

Reprezentanţii pieţei imobiliare din Iaşi susţin că în septembrie preţurile au crescut cu 10% pentru închirierea unei locuinţe faţă de tarifele practicate în lunile de vară. Aceştia spun că fac eforturi mari pentru a-i atrage pe studenţi să închirieze apartamente. „Înainte se cerea chiria pe un an şi garanţie, însă anul acesta, pe fondul crizei s-a renunţat la aceste condiţii şi se percepe doar avansul pe o lună“, spune Dan Mihoci, agent imobiliar.

Ofertele universităţilor din Iaşi
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ - 13 cămine cu 5.500 de locuri. Preţurile sunt cuprinse între 105 lei şi 630 de lei;
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ - 21 de cămine cu 7.500 de locuri. Preţurile sunt cuprinse între 100 de lei şi 180 de lei;
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ - 7 cămine cu 2.200 de locuri, preţuri cuprinse între 130 de lei şi 430 de lei;
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ - 4 cămine cu 1.500 de locuri, preţuri cuprinse între 126 de lei
şi 226 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite