Iaşi: Pictoriţa Ilinca Gânju, ucisă la îndemnul vocilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finalizarea experizării psihiatrice în cazul lui Ilie Crudu scoate la lumină detalii terifiante despre asasinarea pictoriţei Ilinca Gânju.

Citeşte şi: Iubitul pictoriţei ucise Ilinca Gânju se dă amnezic

Iaşi: Pictoriţa ucisă îi trimitea mesaje de adio iubitului

EXCLUSIV : Ilinca, pictoriţa ucisă de iubitul gelos, se pregătea să-şi dea licenţa

Ilie Crudu le-a spus membrilor comisiei de experizare din cadrul Spitalului „Socola" , că ar fi auzit, cu trei luni înainte de comiterea faptei, în nenumărate rânduri, voci care îl îndemnau să o ucidă pe tânăra artistă. Pe 10 mai, ieşeanul a înjunghiat-o de zece ori cu un cuţit de bucătărie pe Ilinca Gânju, în apartamentul său din cartierul Canta.

Ilinca Gânju, la o expoziţie de pictură

image

Totodată, potrivit unor surse neoficiale, pacientul Ilie Crudu ar fi avut discernământ în momentul în care a comis fapta. „Expertiza în cazul pacientului Crudu a fost finalizată astăzi (joi - n.r.). Din cadrul comisiei au făcut parte medici legişti, psihiatri şi psihologi, coordonaţi de Institutul de Medicină Legală Iaşi", spune medicul Călin Scripcaru, directorul Spitalului de Psihiatrie „Socola".

Diagnosticat cu tulburări de personalitate

Ilie Crudu suferă, după cum spun medicii de specialitate, de tulburări mari de personalitate şi are trăiri afective intense, situate la poli opuşi. „Într-o relaţie cu o persoană de sex feminin poate avea momente când o idolatrizează, dar şi momente când o tratează cu dispreţ total", a mai spus medicul Călin Scripcaru.

Ar putea fi transferat într-un spital-penitenciar

Pentru că riscul de suicid este în continuare destul de mare iar afecţiunile pulmonare de care suferă Ilie Crudu sunt grave, medicii de la Spitalul de Psihiatrie „Socola" vor propune reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunal care se ocupă de anchetarea morţii Ilincăi Gânju să-l transfere pe bărbat într-un penitenciar-spital, cel mai probabil la Jilava. „I se dau în continuare antibiotice puternice pentru afecţiunile pulmonare. Noi am făcut recomandarea de a fi internat într-un spital-penitenciar dar procurorii vor fi cei care vor decide", explică directorul Spitalului de Psihiatrie „Socola".  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite