Iaşi: Pictoriţa ucisă îi trimitea mesaje de adio iubitului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii au găsit pe telefonul lui Marius Crudu mai multe sms-uri  de la Ilinca Gânju sau trimise  acesteia. În timp ce procurorii continuă cercetările, bărbatul care este şi principalul suspect de crimă este internat la Spitalul de Psihiatrie „Socola" pentru efectuarea unei expertize.

Pictoriţa Ilinca Gânju era hotărâtă să se despartă de Marius Crudu, bărbatul care a şi ucis-o pe 10 mai. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, pe telefonul tânărului s-au găsit mai multe sms-uri pe care i le-a trimis iubita sa şi în care i-ar fi spus că relaţia dintre ei a luat sfârşit.

Pe de altă parte Crudu i-ar fi scris şi el o serie mesaje în care ar fi rugat-o să se răzgândească. „Ancheta este în lucru. Nu vă putem furniza alte detalii", a declarat procurorul Carmina Pascal, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Momentan procurorii

 Crudu este depresiv

Iubitul pictoriţei ucise şi principalul suspect al crimei, Marius Crudu este în prezent internat la Spitalul de Psihiatrie „Socola". Medicii susţin că starea acestuia este stabilă, dar că bărbatul este depresiv. Cel mai probabil, joi va fi efectuată expertiza psihiatrică a lui Crudu, asta după ce doctorii au fost nevoiţi să o amâne de două ori.

Pe 20 mai, Crudu nu a putut fi evaluat din cauză că se afla internat la Pneumoftiziologie cu probleme la plămâni, iar pe 27 mai abia a fost transferat din nou la „Socola". „În prezent pacientul Crudu este bine, e doar puţin depresiv. Din punct de vedere medical este pregătit pentru expertiza psihiatrică. Are ordin de efectuare a expertizei, dar numai medicii legişti vor decide dacă o vor face joi. Evităm să discutăm cu el depre Ilinca, din experienţele anterioare am învăţat că este mai bine să vorbească pentru prima dată despre asta chiar la expertiza. Nu a spus nimic despre Ilinca deocamdată. Până la expertiză nu are voie să primească vizite", a spus Călin Scripcaru, managerul Spitalului de Psihiatrie „Socola".

Ancheta oamenilor legii nu poate înainta până ce aceştia nu vor primi rezultatul expertizei. În cazul în care bărbatul va fi găsit cu discernământ cel mai probabil procurorii vor propune arestarea acestuia. „Momentan nu sunt noutăţi în acest caz", a declarat Maria Aldea, avocata lui Crudu.

Ilinca Gânju a fost ucisă chiar de ziua ei. Crima s-a petrecut pe 10 mai, în apartamentul din Canta al lui Marius Crudu. Tânăra pictoriţă avea patru lovituri de cuţit în faţă şi altele şase în spate. Marius Crudu este în evidenţele Spitalului „Socola" cu afecţiune psihică cronică încă de acum 9 ani. La ultimul control de pe 5 mai, i s-a cerut să se interneze, dar a refuzat.

Citeşte şi:

Bărbatul suspectat de uciderea Ilincăi Gînju a încercat să plece de la Terapie Intensivă

Ilinca, pictoriţa ucisă de iubitul gelos, se pregătea să-şi dea licenţa

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite