Iaşi: Cordunenii rămân după gratii (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 12 persoane arestate în dosarul de trafic de persoane, spălare de bani şi înşelăciune află astăzi dacă magistraţii Tribunalului Maramureş îi vor pune sau nu în libertate.

Ora 16.00 Judecătorii de la Tribunalul Maramureş au decis să menţină măsura de arest preventiv în cayul celor 12 membri ai clanului Corduneanu.

Magistraţii au respins cerereile de liberare provizorie sub control judiciar formulate de Gheorghe Rusu, Iulian Bogdan şi Silviu Gâtlan. De asemenea, au respins şi înlocuirea măsurii de arest preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi ţara în cazul lui Iulian Bogdan, Gabriel Maleş şi Ciprian Tănasă Panagachi.

Ora 8.00 Membrii clanului interlop ieşean au cerut ieri înlocuirea măsurii de arest preventiv cu obligarea de a nu părăsi ţara. În urma şedinţei de judecată de ieri, care a durat aproape şase ore, magistraţii au hotărât să nu îl aresteze în acest dosar şi pe Vasile Călin (fost Corduneanu), încarcerat deja în cazul scandalului din clubul Hypnotic.Pentru celelalte 12 persoane pronunţarea a fost amânată pentru astăzi la amiază.

„Clienţii mei au recunoscut faptele. Consider că măsura arestării nu se mai impune în cazul lor", a declarat Bogdan Tufeanu, avocatul lui Marian Vasiliu şi Ciprian Panagachi.

Procurorii DIICOT Iaşi i-au trimis în judecată în această vară pe membrii clanului Cordunenu. Anchetatorii susţin că reţeaua a luat fiinţă în 2003, iar liderul acesteia era Constantin Bogdan (fost Corduneanu).

Dosarul a ajuns la Baia Mare după ce procurorii DIICOT Iaşi au cerut strămutarea. Cei 12 arestaţi în cauză au fost transferaţi la Penitenciarul Gherla.

Mai citiţi şi:

Iaşi: Clanul Corduneanu vrea să fie pus in libertate

Iaşi: O femeie "le-a mâncat banii" Cordunenilor (UPDATE)

Iaşi: Metodele Cordunenilor: Spălaţi şi frezaţi pentru a da bine la bancă

Iaşi: Hoţia piatră de temelie a reţelei Cordunenilor

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite