Iaşi: O femeie "le-a mâncat banii" Cordunenilor (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Iaşi i-au trimis în judecată pe membrii reţelei Corduneanu. Dosarul a plecat deja spre Baia Mare.

Ora 19.50 De la începutul anchetei şi până la trimiterea în judecată a reţelei s-au cheltuit două milioane din banii publici.

Ora 19.20 Prin patru ordonanţe, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra mai multor bunuri ale clanului Corduneanu, printre care 25 de terenuri sau case, bijuterii, dar şi bani, respectiv 3.825 lei, 4.610 euro, 2 dolari SUA. Măsurile asiguratorii asupra bunurilor imobiliare au fost luate în perioada ianuarie - februarie 2010.

Ora 14.30 "Costel nu este un lider ci este doar fratele mai mare, aspecte ce le-a învederat de fiecare dată procurorilor şi instanţei", a declarat Marius Striblea, avocatul familiei Corduneanu.

Ora 14.23 Procurorii susţin că gruparea Corduneanu era de "tip mafiot", iar liderul ei era Constantin Bogdan (Fost Corduneanu). "Statutul de lider al lui BOGDAN CONSTANTIN trebuie privit şi din perspectiva ascendentului moral şi al influenţei exercitat asupra celorlalţi membri, a intereselor şi preocupărilor aferente relaţionării cu exponenţi ai altor grupări criminale din ţară sau străinătate, aspect dublat de medierea unor situaţii problematice şi/sau interpuneri în rezolvarea unor aspecte diverse atât în interiorul clanului cât şi în beneficiul altor solicitanţi. Exploatând în acest sens notorietatea creată la nivelul mediilor criminale, astfel de preocupări i-a asigurat păstrarea renumelui şi respectului", se menţionează în rechizitoriu.

image

Constantin Bogdan s-ar fi ocupat şi de stabilirea legăturilor cu alte grupări din ţară şi i-ar fi ajutat pe aceştia când aveau nevoie. "Totodată inculpatul BOGDAN CONSTANTIN fost CORDUNEANU relevă o preocupare constantă pentru stabilirea unor noi legături sau menţinerea celor existente cu exponenţi ai grupărilor de criminalitate organizată din REPUBLICA MOLDOVA.În sensul acesta  sunt relevante convorbirile telefonice privind acest segment, cu referire la situaţia concretă din în luna iulie 2009 când BOGDAN CONSTANTIN fost CORDUNEANU a fost contactat de cetăţeni din Republica Moldova şi prin sistemul de cunoştinţe pe care le avea în zona Constanţa a făcut demersuri pentru recuperarea actelor şi armamentului  furat acestora", spun procurorii.

Mai citiţi şi:

Cordunenii percepeau „taxă de intervenţie"

Patru avocaţi şi un judecător au fost interceptaţi într-un dosar al DNA

Procesul Cordunenilor, amânat de avocaţi

Ora 14.12 Potrivit rechizitoriului, Bogdan Constantin (fost Corduneanu) a lăsat pe locul doi "afacerile" pentru a o găsi şi a o urmări pe soţia sa Alina Bogdan. Astfel, veniturile sale au scăzut o perioadă.

n majoritatea situaţiilor aceste preocupări au fost generatoare de beneficii financiare, rezultate din perceperea şi primirea unor comisioane în contul eforturilor sale. La un moment dat s-a observat că această gamă a preocupărilor sale a fost afectată de timpul şi eforturile consecvente destinate localizării şi reluării relaţiilor cu fosta sa soţie BOGDAN ALINA, aspect care a fost perceput şi de ceilalţi membri marcanţi ai grupării", se precizează în rechizitoriul întocmit de procurii DIICOT Iaşi.

Bogdan Constantin a cerut şi unor persoane să instaleze pe calculatorul soţiei sale un program cu ajutorul căruia a supravegheat-o. Cei tocmiţi de interlop i-au predat un CD cu 49 de poze compromiţătoare cu  Alina Bogdan.

În rechizitoriu se precizează că Alina Bogdan a fost racolată de Constantin Bogdan (fost Corduneanu) din Paris şi a furat o perioadă în oraşul francez

Armata lui Corduneanu

Ora 10.30:  Cei trimişi în judecată sunt:

Bogdan Constantin (fost Corduneanu),

Adrian Corduneanu (fost Corduneanu), 

Bogdan Tofan (fost Corduneanu),,

Petronela Tiugă (fostă Corduneanu),,

Vasile Călin(fost Corduneanu),,

Gheorghe Rusu (fost Corduneanu),,

Marian Simion(fost Corduneanu),,

Iulian Cătălin Bogdan- vărul Cordunenilor,

Viorel Potorac,

Mihai Silviu Corduneanu fost Spiţelnicu- cumnatul Cordunenilor,

Silviu Iulian Gâtlan,

Marian Vasiliu,

Gabriel Maleş,

Iulian Dănuţ Ilincariu,

Ciprian Panagachi Tănasă,

Daniel Tîrşu,

Radu Adrian Prundeanu,

Carmen Mihalcea fostă Cheptine,

Elena Călin- soacra lui Vasile Călin (fost Corduneanu),

Ioan Ciubotariu, Ciprian Toma,

Sorin Mihail Râznic,

Constantin Darie,

Gheorghe Crâşmariu,

Vasile Ursariu,

Alice Juncu şi

Florin Andrei Valeriu.

Ora 9.00 Magistraţii au trimis în judecată astăzi 27 de persoane pentru înşelăciune, spălare de bani, trafic de persoane şi şantaj. Printre cei acuzaţi de magistraţi se numără şi Constantin Bogdan (fost Corduneanu), considerat capul reţelei, fraţii săi Marian, Gheorghe, Adrian, Bogdan, Vasile şi sora Petronela, dar şi apropiaţi ai clanului.

Rechizitoriul are aproximativ 900 de pagini, iar dosarul conţine peste 70 de volume.

Dosarul Cordunenilor se va judeca însă la Tribunalul Maramureş pentru că a fost strămutat la cererea procurorilor.

La sfârşitul lunii ianuarie, 23 de membri ai celui mai de temut clan interlop din Iaşi au fost săltaţi de acasă cu mascaţii şi arestaţi. În acest moment, doar 12 dintre aceştia mai sunt în arestul Poliţiei  Iaşi şi Vaslui.

Mai citiţi:

Iaşi: Cumnatul Cordunenilor este la un pas de libertate

Iaşi: Membrii reţelei Corduneanu suspectaţi că ameninţă poliţiştii

Bătaie cu apă la procesul Cordunenilor

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite