Iaşi: Ceartă între aleşi pentru firimiturile de la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii au discutat aprins în ultima şedinţă din 2010
Consilierii au discutat aprins în ultima şedinţă din 2010

În timp ce o parte dintre aleşi au contestat valoarea mult prea mică a sumei, consilierii partidului de la putere au luat partea Executivului.

Ajutoarele financiare blocate de la Bucureşti în orgoliile de la CJ Iaşi

Ultima şedinţă de Consiliu Judeţean din acest an nu a fost una liniştită, aleşii găsind orice motiv pentru a se lua la harţă. Singurul proiect aflat pe ordinea de zi, cel de rectificare a bugetului CJ cu 1,2 milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului, a stârnit dispute aprige.

Iaşi: Fondurile europene, aruncate la gunoi

„Din această sumă, 1 milion de lei se vor duce la Aeroport, pentru proiectul de modernizare, şi restul pentru refacerea infrastructurii distruse de inundaţii“, a precizat Elena Arvinte, şefa Serviciului de Buget din cadrul CJ.

„Suma este ridicolă“

Vicepreşedintele Constantin Adăscăliţei a observat ironic că sumele alocate Iaşiului sunt atât de mici încât rectificările de buget ar trebui să se realizeze pe viitor telefonic şi nu prin şedinţă extraordinară.

Lista cu proiectele Iaşiului pe fonduri europene se subţiază
„Astfel, cheltuielile cu deplasarea consilierilor şi cu protocolul să nu depăşească sumele pe care le primim de la Guvern. Atragerea acestei sume este ridicolă pentru bugetul anului 2010. În alte judeţe se trimit sume de sute de ori mai mari, iar noi împărţin nişte firimituri“, a declarat Adăscăliţei.

Consilierii din partidul aflat la putere a replicat rapid, afirmând sus şi tare că miniştrii şi-au făcut treaba. „Unele judeţe nu au proiecte mari cum este Teatrul Naţional, şoseaua de centură sau Filarmonica. Sunt 41 de judeţe în ţară şi este greu să împarţi banii“, a spus Constantin Şerban, consilier judeţean.

„S-au creat antipatii la Bucureşti“
Nici preşedintele Constantin Simirad nu s-a lăsat mai prejos în critici şi vorbe dure, cei vizaţi fiind în special parlamentarii Iaşiului.

„Nu permit ca şedinţa să conţină un limbaj grobian. Ce ar însemna pentru Iaşi dacă ar face presiuni la Bucureşti toţi cei 17 parlamentari. Vinovaţi sunt toţi pentru că ar trebui să facă front comun. Şi eu sunt nemulţumit de această sumă“, a spus Simirad.

Iaşi: Ajutoare financiare returnate din cauza orgoliilor

Acesta susţine că Executivul nu a alocat o sumă mai mare Iaşiului deoarece s-a creat un precedent. Este cazul celor 760.000 de lei care s-au întors înapoi la Bucureşti deoarece nu au putut fi prinşi în bugetul din acest an, consilierii refuzând în repetate rânduri să-i împartă.

CJ a primit 300.000 de lei de la Primăria Generală a Capitalei şi 590.000 de lei de la Guvern pentru refacerea infrastructurii distruse de inundaţii, însă aleşii au fost de acord cu cheltuirea a doar 130.000 de lei pentru refacerea drumului judeţean 282 la Mădârjac, de 4 kilometri.

„Banii nu sunt cheltuiţi şi sunt trimişi înapoi la Guvern şi se creează antipatii. Dacă nu dai banii în consum, nu poţi să boceşti că nu sunt destui“, a spus Simirad.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite