Lista cu proiectele Iaşiului pe fonduri europene se subţiază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Primăriei au anunţat că din cele opt proiecte, pe care doreau să le depună pe axa 1 a Programului Operaţional Regional pentru a accesa 111 milioane de euro nerambursabili, ar putea depune până la mijlocul anului doar şase

Cosmin Coman, directorul Primăriei care se ocupă cu pregătirea proiectelor ce vor fi depuse pentru accesarea fondurilor UE, a anunţat că două propuneri ar putea fi retrase din cauza dificultăţilor pentru pregătirea documentaţiilor. „Până la mijlocul anului vrem să depunem şase proiecte. La două dintre dintre ele sunt probleme, cel cu regenerarea urbană de pe Cuza Vodă şi cel privind autogara regională. La primul sunt multe proprietăţi private şi trebuie să găsim o soluţie pentru a reface clădirile care nu sunt ale noastre, iar la cel de-al doilea am putea avea probleme privind pregătirea proiectului tehnic", a spus Coman.

Totodată, proiectul privind amenajarea pasajului Octav Băncilă este blocat din cauza unui teren de aproape 200 de metri pătraţi care nu este în proprietatea municiaplităţii. Acest proiect trebuia depus pentru finanţare la sfârşitul anului trecut, dar deja şefii Primăriei au anunţat întârzieri de patru luni. Pe de altă parte, Primăria vrea să obţină bani pentru reabilitarea Căminului de bătrâni  „Sf. Parascheva" din Copou. Mai mult, până în 2012 trebuie realizat şi un Centru Tehnologic Regional la care Primăria trebuie să contribuie cu 50 % din valoarea proiectului estimată la 32 de milioane de lei. Alte trei proiecte vizează refacerea de străzi din mai multe zone ale oraşului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite