Iaşi: Ajutoare financiare returnate din cauza orgoliilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Certurile repetate dintre consilierii judeţeni au făcut ca 760.000 de lei să nu poată fi cheltuiţi la timp şi să fie pierduţi din bugetul judeţului.

Scandal în CJ Iaşi: alba-neagra cu bani pentru inundaţii trimişi de la Guvern

Ajutoarele financiare blocate de la Bucureşti în orgoliile de la CJ Iaşi

Vara trecută, Consiliul Judeţean a primit 300.000 de lei de la Primăria Generală a Capitalei şi 590.000 de lei de la Guvern pentru refacerea infrastructurii distruse de inundaţii.

Banii trebuiau cheltuiţi în regim de urgenţă, însă aleşii nu s-au înţeles la modul de distribuire a sumelor, susţinând că fondurile alocate de Guvern nu au fost direcţionate către comune lovite într-adevăr de inundaţii.

Aleşii au acuzat interese politice

Propunerea conducerii CJ era alocarea sumei de 300.000 de lei pentru reabilitarea podului pe DJ 207 Sineşti-Popeşti şi restul banilor pentru comunele calamitate Mădârjac şi Stolniceni Prăjescu.

„Dorim o repartizare echitabilă a banilor pentru inundaţii", au spus o parte din consilieri în şedinţele de plen care au acuzat interese politice. Aceştia au cerut în schimb ca localităţile Mogoşeşti Siret, Tătăruşi şi Sireţel să primească banii.

Aleşii s-au înţeles doar asupra alocării a 130.000 de lei pentru refacerea drumului judeţean 282 la Mădârjac, de 4 kilometri.  Restul sumei, de 760.000 de lei, nu şi-au găsit destinaţia şi au fost trimişi înapoi la Guvern.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite