Iaşi: Boxul românesc scapă de suspendare. Rudel Obreja îşi continuă războiul cu AIBA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent în Capitala Moldovei pentru Cupa României la Box, şeful Federaţiei Române a indicat că forul mondial de box a ridicat suspendarea aplicată sportivilor români. Obreja susţine că va continua războiul cu AIBA şi că rămâne prieten cu ieşeanul Vasile Câtea, pe care l-a suspendat din FRB.

Obreja a anunţat marţi, înainte de începerea unei noi ediţii a Cupei României la Box pentru seniori, că suspendarea aplicată pugiliştilor români de către Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA) din toate competiţiile internaţionale a fost ridicată.

Cei mai buni boxeri se bat la Iaşi pentru Cupa României

„Federaţia e bine, importanţi sunt sportivii care au dreptul de a participa la competiţii internaţionale. În acest sens avem documente oficiale, emise de AIBA. Decizia Comisiei de Disciplină o vom ataca în Comisia de Apel şi apoi vom merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În opinia mea şi nu numai, este un mare abuz ce s-a întâmplat. Drept dovadă, ei au suspendat federaţia, dar au lăsat sportivii, antrenorii şi arbitri să participe la turnee. Asta arată că nu au nimic solid în spate", a spus Obreja.

Întrebat dacă s-ar sacrifica pentru a aduce FRB în graţiile AIBA, Rudel Obreja a avut o replică tăioasă.

„Sacrificăm animale la Paşte, eu de ce să mă sacrific? Nu e vorba de sacrificiu aici, ci de faptul că am o misiune pe care trebuie să o îndeplinesc, aceea de a fi alături de boxul românesc. Dacă cineva nu este de acord cu lucrurile pe care le-am spus la Beijing, când am atacat corupţia şi manipularea din sistem, nu pot îngenunchea în faţa lor. Ce mă interesează cel mai mult este să nu sufere sportivii", a precizat şeful FRB.

Obreja a făcut referire şi la relaţia pe care o are cu ieşeanul Vasile Câtea, pe care l-a exclus din toate funcţiile pe care le avea la FRB.

Mai citiţi:

Alegeri cu scandal la Federaţia Română de Box

Rudel Obreja, singur împotriva tuturor

„Vasile rămâne prietenul meu. Dacă avem păreri diferite nu ne schimbă pe noi ca persoane. Nu vă faceţi griji nici pentru mine, nici pentru el", a încheiat Obreja.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite