INCREDIBIL! Două ieşence au dinţi şi păr în burtă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile au fost diagnosticate cu tumori embrionare care se dezvoltă pe ovare (Foto Arhivă)
Femeile au fost diagnosticate cu tumori embrionare care se dezvoltă pe ovare (Foto Arhivă)

Două femei de 35 şi 40 de ani au ajuns la doctor cu dureri abdominale, iar radiografiile au arătat că pacientele sufereau de tumori care aveau în componenţa lor dinţi, măsele şi păr.

Cazuri rare la Clinica I Chirurgie de la Spitalul „Sfântul Spiridon" din Iaşi. Două femei în vârstă de 35 de ani, respectiv 40 de ani au ajuns zilele trecute la medic cu dureri îngrozitoare de burtă.

În urma investigaţiilor medicale, specialiştii au descoperit în burta celor două paciente tumori care conţineau dinţi, măsele şi smocuri de păr.

Două ieşence riscă să moară în spital din cauza religiei

Ieşencele care riscau să moară din cauza religiei şi-au revenit miraculos

Medicii spun că acestea reprezintă tumori embrionare care se dezvoltă pe ovare şi se întâlnesc destul de rar.

„Tumorile sunt bizare, noi le numim tumori dermoide de ovar, dezvoltate din resturi embrionare la nivelul ovarului. Pot conţine păr, foarte mult sebum, dinţi şi măsele. Este ciudat şi pentru noi cum în formaţiuni tumorale pot creşte dinţi", spune profesorul Eugen Târcoveanu, medic primar în cadrul Clinicii I Chirurgie de la Spitalul „Sfântul Spiridon" Iaşi.

REVOLTĂTOR! Un pacient a murit abandonat în curtea Spitalului „Parhon“ (UPDATE)

Copil de 8 ani mort sub ochii medicilor ieşeni. Avea „ficatul putred" şi a fost tratat pentru roşu în gât (FOTO)

Medicii au încercat extragerea tumorilor pe cale laparoscopică, iar intervenţiile au fost dificile din cauza complicaţiilro care puteau apărea dacă se spargeau tumorile.

„Aceste tumori trebuie scoase din cavitatea abdominală fără a fi sparte. În caz contrar, componenţa tumorilor poate invada abdomenul şi poate duce la complicaţii severe. Noi punem tumora într-un sac de plastic şi o scoatem în siguranţă din abdomen. Mare ne-a fost mirarea când din acea formaţiune am scos un ghem de păr şi o măsea, iar în o altă tumoră am găsit un dinte", mai spune profesorul Târcoveanu.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite