Copil de 8 ani mort sub ochii medicilor ieşeni. Avea „ficatul putred" şi a fost tratat pentru roşu în gât (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mădălin Săvescu a ajuns pe 7 iunie la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria“, iar după 19 zile de spitalizare şi-a dat duhul. Băiatul din Dagâţa avea peritonită la internare şi a fost tratat iniţial de roşu în gât. Abia duminică la prânz doctorii au constatat că avea ficatul putred.

Mădălin Săvescu, copilul de 8 ani din Dagâţa, care iniţial a fost tratat superficial de doctorii de la Spitalul „Sfânta Maria“, a murit duminică după-amiază. Copilul a stat internat aproape trei săptămâni la unitatea medicală, timp în care a fost plimbat de la un etaj la altul. În urmă cu o săptămână, mama băiatului, Violeta Săvescu, le-a povestit reporterilor „Adevărul“ că  fiul ei a fost tratat pentru o infecţie în gât, deşi avea peritonită primitivă. Boala i-a fost descoperită abia la două zile de la internare.

Vezi mai jos galerie foto

Mădălin Săvescu alături de mama sa în spitalul „Sf. Maria“ din Iaşi

Daţi click pe poze pentru a vedea ultimele imagini cu Mădălin Săvescu în viaţă, pe patul de spital

„Analizele ieşeau bine“

„Doctoriţa Paula Popovici mi-a zis că are puroi în gât, l-a trimis la Boli Infecţioase şi la ORL, dar nu i-a găsit nimic. Ne-am întors, dar continua să vomite. O colegă de salon mi-a zis că trebuie să aibă apendicită. Am cerut ca Mădălin să fie din nou consultat. Avea peritonită primitivă. Chirurgul mi-a spus că, dacă mai stăteam puţin, îl pierdeam“, spunea în urmă cu mai bine de o săptămână femeia. Mama băiatului susţine că şi de această dată doctorii au aflat târziu că băiatul său avea probleme cu ficatul.

„Diagnosticul pus era stop cardiorespirator şi artrită venală cronică. Doctorii de la Terapie Intensivă mi-au spus abia după ce Mădălin a murit că avea ficatul putred, că era sfărâmat. Mie doctorii mi-au spus înainte că analizele pe care i le făceau ieşeau bine. Abia după ce a murit mi-au spus de problemele pe care le are cu ficatul“, povesteşte plângând mama băiatului.

„Este ora nepotrivită pentru declaraţii“

De cealaltă parte, reprezentanţii spitalului au refuzat să facă declaraţii cu privire la cazul lui Mădălin. „Ştiu cazul despre care vorbiţi, dar nu pot să vă confirm dacă avea sau nu probleme la ficat. Trebuie să verific şi eu o foaie de observaţie, iar la această oră (n.r. luni, ora 16.00) nu am cum să vă dau nicio declaraţie“, spune Tamara Solange Roşu, directorul medical al Spitalului de Copii din Iaşi. În urmă cu o săptămână însă medicii spuneau că, din cauză că Mădălin suferă de o boală cronică, simptomele sunt diferite faţă de cele ale unui copil sănătos.

„Este un copil care are o afecţiune cronică. Un abdomen acut nu-l diagnostichezi în momentul în care a venit. Este foarte greu de pus un asemenea diagnostic. A venit pe data de 7 iunie şi pe 9 a fost operat. Nu s-a întârziat deloc diagnosticul, s-au făcut o grămadă de consultaţii ca să se excludă alte diagnostice“, declara atunci doctorul Valentin Munteanu, managerul unităţii medicale.

Vedeţi mărturia video a mamei lui Mădălin la internarea băiatului în spital

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite