REVOLTĂTOR! Un pacient a murit abandonat în curtea Spitalului „Parhon“ (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginile surprinse în curte la Spitalul Parhon din Iaşi Sursa: www.bzi.ro
Imaginile surprinse în curte la Spitalul Parhon din Iaşi Sursa: www.bzi.ro

Un bărbat aflat în stare de inconştienţă şi căzut în curtea Spitalului „Dr. I. C. Parhon" a fost neglijat de cadre medicale, personalul de pe două ambulanţe şi trecători şi a sfârşit decedând chiar sub nasul celor la care s-a deplasat pentru a le cere ajutorul.

Ora 18.00 Bărbatul decedat în curtea spitalului se numeşte Dumitru Roşu şi locuia în Vlădeni.

Ora 16.10 Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă spune că a demarat o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de nepăsarea cu care a fost tratat ieşeanul.

„Ancheta este în desfăşurare, iar joi o să se prezinte concluziile. Vrem să vedem ce şi cum s-a întâmplat. Dacă o să se considere că cei care se aflau pe Ambulanţă nu au acţionat corespunzător se vor lua măsuri. Aceleaşi măsuri ar trebui să se ia şi pentru angajaţii spitalului, care şi ei au o culpă“, spune Florin Eugen Agapi, directorul Serviciului de Ambulanţă Iaşi.

Ora 16.01 Caz revoltător produs în cursul zilei de ieri în curtea Spitalului „Parhon". Un bărbat aflat în stare de inconştienţă a zăcut sprijinit de zidul unităţii medicale fără ca niciun angajat să-l verifice.

Culmea, în tot timpul cât a stat în curtea spitalului, două ambulanţe au staţionat lângă el, fără însă ca personalul medical să se arate interesat de persoana care zăcea în stare de inconştienţă.

Copil de 8 ani mort sub ochii medicilor ieşeni. Avea „ficatul putred" şi a fost tratat pentru roşu în gât (FOTO)

O fetiţă de 5 ani a murit la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi după ce un cuţit i-a intrat în ochi UPDATE

Din spusele cadrelor medicale, bărbatul a fost iniţial internat la Spitalul „Sfântul Spiridon", unde a stat 10 zile. Conducerea unităţii sanitare spune că bărbatul a părăsit spitalul însoţit de ginerele său.

„Pacientul a fost internat la noi pentru 10 zile, la Clinica II Medicală cu tromboflebită la piciorul stâng şi o hematurie macroscopică. S-a externat în stare ameliorată, în prezenţa ginerelui. I-am recomandat să continue tratamentul şi să se ducă la un consult la Urologie. S-a urcat în taxi împreună cu ginerele său şi au părăsit spitalul. Noi n-am ştiut că se duce la Urologie, nu i-am făcut noi transferul", spune doctorul Camelia Bogdănici, directorul medical al Spitalului „Sfântul Spiridon" Iaşi.

Conducerea Spitalului „Parhon" spune că angajaţii au intervenit, însă era prea târziu pentru a se mai face ceva.

„La mine în Triaj a ajuns mort. Trebuie luaţi la rost nişte nemernici şi nesimţiţi de la Ambulanţă care trec pe lângă un om care e căzut şi nu fac nimic", spune doctorul Adrian Covic, managerul Spitalului „Parhon".

 

 

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite