Haos pe străzi şi în birourile Primăriei Iaşi FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Iaşiului a început să caute vinovaţi pentru dezorganizarea cu care societatea Citadin a intervenit în ultimele zile.

Amenzi drastice pentru şoferii din Iaşi care nu s-au dat din calea utilajelor de deszăpezire

Muncitorii Primăriei nu au curăţat oraşul de zăpadă nici la câteva zile de la primele ninsori. După ce au lucrat luni noaptea pentru ca drumurile să fie practicabile, cele 47 de utilaje de deszăpezire au trecut la transportul mormanelor de zăpadă înafara oraşului.

image

Şoferii însă circulă în continuare foarte greu şi din cauza poleiului care s-a format sub zăpada tocită, chiar dacă angajaţii municipalităţii au împrăştiat materiale antiderapante. Mai mult, mormane de zăpadă au fost lăsate de o parte şi de alta a străzilor, nămeţii aruncaţi de utilaje îngropând maşinile parcate pe marginea carosabilului sau pe trotuare.

Dorel de la Iaşi şi iarna: maşină de deszăpezire rămasă înzăpezită în centrul oraşului VIDEO

„Se lucrează la lărgirea carosabilului precum şi la evacuarea zăpezii din oraş. Avem probleme mai deosebite în Metalurgie unde s-au creat poduri de gheaţă. Mai avem astfel de situaţii în Tudor Vladimirescu, în Podu de Fier şi Eternitate. Mai sunt probleme pe străzile cu sens unic pentru că sunt maşini parcate de o parte şi de alta, distanţa dintre ele e mică şi întâmpinăm greutăţi", a spus primarul Gheorghe Nichita. Şi transportul public în comun a avut de suferit din cauza condiţiilor din trafic. Trei tiruri au deraiat în zonele CET, Dancu şi Tătăraşi, blocând liniile de tramvai peste 20 de minute.

Atenţie! Temperaturi de -25 de grade Celsius în Moldova. Vezi cum va fi vremea în următoarele zile în regiune

Haosul de pe străzile din oraş este continuat în birourile Primăriei. Însuşi edilul-şef a semnalat dezorganizarea cu care se lucrează la societatea Citadin care se ocupă de întreţinerea oraşului pe timp de iarnă.

„Sunt nemulţumit de modul în care au comunicat între ele echipele de deszăpezire. Nu s-au organizat şi au lucrat haotic, în special la Citadin. Este o bătălie acolo pentru conducere, sunt trei oameni cu funcţii de conducere, mai sunt şefi de secţii care într-un fel vorbesc şi altfel acţionează", a spus primarul Gheorghe Nichita. Astfel, oraşul paralizat de ninsoare a fost pus în cârca angajaţilor de la Citadin care vor fi traşi la răspundere. Primarul a declarat că va începe o analiză la societatea subordonată, în urma căreia va acorda şi sancţiuni.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi despre vreme!

Citeşte şi:

Primarul Iaşiului ameninţă cu sancţiuni şi demiteri pentru oraşul lăsat pradă ninsorilor UPDATE

SONDAJ: Ieşenii îi lasă repetenţi la deszăpezire pe şefii oraşului FOTOGALERIE

Străzile din Iaşi, curăţate de zăpadă cu utilaje defecte şi insuficiente

Iaşiul, sub asediul mormanelor de zăpadă FOTOGALERIE

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite