Primarul Iaşiului ameninţă cu sancţiuni şi demiteri pentru oraşul lăsat pradă ninsorilor UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Străzile din municipiu nu sunt curăţate de zăpadă nici la această oră din cauza utilajelor prea puţine şi depăşite tehnic ale societăţii Citadin, subordonată Primăriei.

SONDAJ: Ieşenii îi lasă repetenţi la deszăpezire pe şefii oraşului FOTOGALERIE

UPDATE Ora 16.00 Angajaţii municipalităţii continuă intervenţiile pentru întreţinerea oraşului. Echipajele au trecut la evacuarea munţilor de zăpadă care s-au adunat pe străzi şi la curăţarea trotuarelor. Mai mult, utilajele Primăriei au ajuns în cele din urmă şi în cartiere, după câteva zile în care au acţionat numai pe bulevarde şi străzile principale.

„Mai sunt probleme pe străzile cu sens unic pentru că sunt maşini parcate de o parte şi de alta, distanţa dintre ele e mică şi întâmpinăm greutăţi. S-a dat cu aniderapant în tot oraşul şi se lucrează la îndepărtarea podurilor de gheaţă care s-au format în intersecţii", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Edilul-şef susţine că principalii vinovaţi pentru dezorganizarea cu care s-a acţionat în oraş sunt reprezentanţii societăţii Citadin, unde va lua măsuri punitive. „După terminarea operaţiunilor de deszăpezire, voi face o analiză mai serioasă la Citadin pentru ca acest lucru să nu se repete. Ca primar, pot să-i trag la răspundere şi să-i sancţionez", a spus primarul.

Firma subordonată Primăriei care se ocupă cu deszăpezirea din oraş lucrează cu 25 de utilaje, la care se adaugă alte 26 de maşini, închiriate de la societăţile private din oraş.Maşinile ar trebui să cureţe peste 500 de kilometri de artere din municipiu, ceea ce înseamnă că un utilaj ar trebui să strângă zăpada de pe 10 kilometri de stradă.

Dorel de la Iaşi şi iarna: maşină de deszăpezire rămasă înzăpezită în centrul oraşului VIDEO

O altă problemă este starea tehnică a maşinilor deţinute de Citadin total depăşite. Cinci autogredere şi sărăriţe s-au stricat ieri, după ce angajaţii municipalităţii au lucrat cu ele necorespunzător.

Iaşiul, sub asediul mormanelor de zăpadă FOTOGALERIE

„Frecveţa maşinilor este la două ore de ieşit pe traseu. De exemplu, pe Independenţei sau Alexandru, utilajele au revenit după două ore. Procedura este să curăţăm mai întâi zăpada şi apoi să dăm cu material antiderapant", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Nici societatea Salubris nu face faţă lucrărilor de deszăpezire. Străzile din cartiere sunt curăţate de muncitorii firmei de salubritate, în număr insuficient însă. 75 de angajaţi au fost mobilizaţi pentru a strânge zăpada de pe străzi, sarcină pentru care ar trebui cel puţin 300 de oameni, conform estimărilor edililor.

Nervi întinşi la maximum de haosul provocat de zăpadă. Angajaţi RATP agresaţi în trafic la Iaşi FOTO

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi despre vreme.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite