SONDAJ: Ieşenii îi lasă repetenţi la deszăpezire pe şefii oraşului FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii nu le-au acordat note de trecere şefilor oraşului care s-au dovedit incapabili să cureţe străzile oraşului de zăpadă.

Iaşiul, paralizat luni dimineaţă de ninsoare. Călătorii aşteaptă zeci de minute în staţii microbuzele care nu mai opresc

Atât şoferii, cât şi pietonii n-au cuvinte de laudă la adresa edililor care nu au reuşit de vineri, de când a început să ningă abundent, să strângă zăpada din oraş. Oraşul a paralizat sub căderile masive de ninsoare, zeci de maşini au rămas împotmolite în parcări, iar străzile sunt impracticabile. Şi transportul public a cedat, cele 170 de microbuze, autobuze şi tramvaie scoase la stradă fiind insuficiente pentru traficul din oraş.

image

„Dacă mai ninge două zile, va circula numai primarul prin oraş. Nichita  merită nota trei pentru felul cum a gestionat problema", a spus taximetristul Marius Zane. Şoferii sunt cei mai indignaţi. „Am vazut maşini de deszăpezire, dar foarte puţine. Se circulă îngrozitor. Aş acorda nota patru, abia satisfăcător pentru felul în care arată oraşul", ne-a spus şoferul Gigă Găinuţă.

„Important este că se circulă"

În timp ce oraşul este sub asediul zăpezii, reprezentanţii Primăriei susţin că ţin situaţia sub control. Edilii au recunoscut că nu fac faţă doar cu utilajele deţinute de Citadin, societatea din subordine responsabilă cu întreţinerea drumurilor pe timp de iarnă, fiind nevoiţi să mai închirieze de la alte firme de construcţii din Iaşi.

Nervi întinşi la maximum de haosul provocat de zăpadă. Angajaţi RATP agresaţi în trafic la Iaşi FOTO

Astfel, cele 23 de utilaje ale municipalităţii au fost suplimentate cu 14 maşini, iar în câteva zile în parcul auto vor mai veni 13 utilaje. „Din cauza temperaturilor scăzute, a vântului puternic şi a ninsorilor, întâmpinăm greutăţi în activitatea de deszăpezire. Important este că în Iaşi se circulă şi situaţia este sub control în acest moment", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Edilii explică reacţiile întârziate de intervenţie prin refuzul firmelor de a închiria maşinile. „De acum o lună am vrut să facem un contract cu aceste firme. Nu au vrut să închirieze utilajele la preţurile pe care le utilizează Citadinul. Pregătirea pentru această iarnă a fost mai dificilă pentru că nu au fost bani pentru achiziţii noi", a mai spus Nichita.

Imagini din Iaşiul sub asediul ninsorilor FOTOGALERII

Deşi a nins de câteva zile neîntrerupt, muncitorii Primăriei abia au început să strângă munţii de zăpadă, adunaţi pe străzi, după ce au trecut utilajele de deszăpezire. Prioritare sunt şi la acest capitol principalele artere din municipiu, din Podu Roş, Fundaţie, Independenţei, Baza 3 şi Târgu Cucu.

Ce spun edilii:

Gheorghe Nichita, primarul Iașiului:
„Dacă ar fi să judecăm după profesionalism, aş da o notă slabă deszăpezirii. După contextul din România, este o notă bună“.

Primarul Gheorghe Nichita şi viceprimarul Romeo Olteanu au susţinut contractul cu Dalkia

Sorin Ionescu, consilier local:
„Străzile sunt blocate de zăpadă. Nu se poate ieşi dintre blocuri. S-a intervenit fără vlagă, fără coordonare. Nota 5 maxim aş acorda“.

image

Radu Botez, consilier local:
„Există deficienţe pe străzile secundare. Primăria nu are capacitatea să rezolve problema. Aş da nota 7 pentru că nu cred că se putea face mai mult“.

image

Ce spun ieșenii

Margareta Șchiopu, pensionar:
„De trei zile nu am ieşit din casă. Din câte văd nu au făcut nimic. Le dau nota 4 cu indulgenţă.“

image

Andrei Carpăn, student:
„Este îngrozitor, şi pe stradă şi pe trotuate. Numai pe bulevarde am văzut maşini de la Primărie. Nota 1 merită“.

image

Aurel Sandu, șofer:
„Drumurile lasă mult de dorit, dar cred că mai mult nu se putea face prin oraş. Din ce am mai văzut, cred că merită 6“.

image

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi despre vreme.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite