FOTO Viitorii rezidenţi, supravegheaţi ca infractorii la examen. Vezi ce subiecte s-au dat la Iaşi UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezidentiat cu jandarmi la UMF Iaşi
Rezidentiat cu jandarmi la UMF Iaşi

Rezidenţiatul din acest an se desfăşoară pentru prima dată descentralizat, în centrele universitare din Iaşi, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Mureş şi Timişoara.

Ora 15.16: Rezidenţiatul la Iaşi s-a încheiat la 7 minute după ora 14.00. Tinerii care au ieşit printre primii din amfiteatrele de la UMF susţin că subiectele nu au fost foarte dificile, ci chiar similare cu cele pe care le-au avut de rezolvat la simulările pe care le-au făcut la facultate. „Sper să am un rezultat bun. După ce voi vedea rezultatele finale eu îmi doresc să rămân să lucrez în ţară. Nu aş vrea să plec“, spune Irina Arsene, o tânără absolventă a UMF Iaşi. Aceasta a ieşit cu părul prins din sala de examinare, la fel ca şi toate colegele sale.

image

Aceasta a fost doar una dintre cerinţele celor patru profesori care au asigurat supravegherea în fiecare amfiteatru. Tinerii au mai fost nevoiţi să lase la intrare telefoanele mobile, ceasurile şi tocurile de ochelari. Ei nu au avut voie să intre în examen nici măcar cu propriul pix; le-au fost distribuite markere cu care au completat fişele de evaluare.

Spune ce-ai visat ca să vezi dacă iei Rezidenţiatul

Ora 9.40: În urmă cu 40 de minute absolvenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie au primit subiectele pe care vor trebui să le rezolve în următoarele patru ore.

Aceştia s-au adunat în faşa Universităţii cu o oră înainte ca reprezentanţii instituţiei să le permită accesul în amfiteatre. Tinerii au fost întâmpinaţi la intrarea în UMF de un comitet de primire cel puţin inedit. În faţa corpului principal de clădire al UMF era parcată o dubă aparţinând Jandarmeriei şi nu mai puţin de cinci maşini ale unei firme private de pază şi protecţie. „Stau cei cu GIP, cu Security aici, parcă am fi infractori. Ce cred, că suntem hoţi? Vor să ne supravegheze cu bastoanele?“, se întreabă Gabriela, una dintre absolventele de Medicină care aştepta să intre să susţină examenul.

Rezidentiat cu jandarmi la UMF Iaşi

Daţi click pe colaj pentru imagini cu desfăşurarea forţelor de ordine de la Rezidenţiatul ieşean

Ora 7.55: 774 de absolvenţi ai UMF Iaşi susţin astăzi examenul de Rezidenţiat. Dintre aceştia, 586 dau examen la Medicină Generală, 158 la Medicină Dentară, iar 30 la Farmacie.

Testul grilă conţine 200 de întrebări, iar candidaţii au 4 ore la dispoziţie pentru a-l completa.

Candidaţii vor intra în sala de examen începând cu ora 8.30 doar cu actul de identitate, urmând ca la ora 9.00 să li se împartă grilele pentru răspuns.

Candidat la Rezidenţiat: „Decât să mă chinui să supravieţuiesc în ţară, mai bine plec!“

Medicii ieşeni se specializează în limbi străni: „Învăţ germana ca să plec mai repede“

Iaşi: „Belgia mă plăteşte de zece ori mai bine decât ţara noastră“

În premieră este că din acest an Rezindeţiatul se dă descentralizat, în centrele universitare din Iaşi, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Mureş şi Timişoara. Astfel, deşi tematica şi bibliografia sunt unice, subiectele sunt făcute separat pentru fiecare din cele şase centre universitare, de către Comisiile locale de rezidenţiat din fiecare centru.

Iaşi: Fluturaş cu zero lei în loc de salariu

Medic la târgul de joburi în străinătate: „Ţara mea nu mă vrea! Salariile sunt inexistente“ UPDATE FOTO

La nivel naţional, 5.030 de candidaţi înscrişi la concurs vor concura pe 3.810 locuri şi posturi scoase la concurs.

Concurenţa cea mai mare este la Medicină Generală, unde pentru cele 2.600 de locuri şi 772 de posturi disponibile se vor bate 4.050 de absolvenţi.

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite