Medicii ieşeni se specializează în limbi străni: „Învăţ germana ca să plec mai repede“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Iacobovici (40 de ani) este unul dintre zecile de cadre medicale care urmează cursurile de limbă germană de la Goethe Zentrum.

Citeşte şi:

Iaşi: Medicii renumiţi din Moldova: „Adevăraţii noştri inamici sunt beţia şi lenea“

Iaşi: Exodul halatelor albe a început

Bărbatul este de 7 ani medic colaborator la Spitalul de Pneumologie şi trăieşte numai cu banii pe care-i obţine din gărzi. Vrea să înveţe germana pentru a avea un atu în momentul în care va lucra în spitalele nemţeşti.

Daniel Iacobovici a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" în urmă cu 14 ani, a urmat rezidenţiatul, iar din 1996 este medic la Spitalul de Pneumologie.

A avut deschis un cabinet particular care se ocupa cu aparatură medicală şi de laborator pentru care s-a îndatorat la bănci. Afacerea nu a funcţionat, iar în prezent îşi întreţine soţia şi fetiţa de 12 ani şi plăteşte ratele la bănci doar din banii pe care-i ia din gărzi.

Ca să-şi acopere datoriile, bărbatul este nevoit să muncească până la epuizare.

„Fac o spinare de gărzi, şi câte zece pe lună pentru un salariu de 1.200 de lei. Este penibil ce se întâmplă în spitale, mă târâi de pe o zi pe alta", spune Daniel.

Medicul este hotărât ca după ce învaţă limba germană să plece de urgenţă în străinătate. Alţi colegi de-ai lui care lucrează în sistemul sanitar nemţesc obţin o leafă cuprinsă între 6.000 de euro şi 15.000 de euro.

Iaşi: „Belgia mă plăteşte de zece ori mai bine decât ţara noastră“

Află mai multe în:

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite