Elevii de liceu se înghesuie să facă şcoala de piloţi din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei 9 cursanţi ai primei şcoli de pilotaj din judeţul Iaşi deschisă în urmă cu două săptămâni, doar 3 dintre ei sunt adulţi, restul având puţin peste 16 ani. Pentru a obţine diploma de pilot este nevoie de minimum 40 de ore de zbor.

Liceenii sunt atraşi de aeronave. O dovedeşte ponderea mare pe care o au în rândul cursanţilor de la şcoala de piloţi de la Aeroclubul „Alexandru Matei" din Iaşi deschisă în urmă cu două săptămâni de Dumitru Rebegea, fostul director al Aeroportului Internaţional Iaşi.

Astfel, din cei 9 cursanţi, doar 3 dintre ei sunt adulţi, restul având puţin peste 16 ani.

Oricine poate deveni pilot dacă are peste 16 ani şi 40 de ore de zbor de instrucţie. Sunt mulţumit de numărul celor care s-au înscris, majoritatea sunt de vârsta liceului, sunt tineri. Programul îl facem în funcţie de ei, doritorii se pot înscrie oricând", spune Dumitru Rebegea.

Şcoala de piloţi de avion se deschide săptămâna viitoare în judeţul Iaşi. Vezi ce condiţii trebuie să îndeplinească candidaţii

Premieră la Iaşi: şcoală de piloţi de avion. Vezi ce condiţii trebuie să îndeplinească candidaţii FOTOGALERIE

VIDEO Aeronavă de 114.000 de euro la Aeroclubul din Iaşi. Vezi cum poate fi pilotat cel mai scump avion privat din Capitala Moldovei FOTOGALERIE

Pentru a urma cursurile şcolii de pilotaj din Iaşi, doritorii vor trebui să achite 4.000 de euro.

Pionierii zborului privat, forţaţi să renunţe la vis FOTOGALERIE

Ieşenii cu avioane. Cine pilotează aeronavele de mii de euro FOTO

Începătorii vor face orele de zbor pe avionul privat al lui Dumitru Rebegea, un Apollo Fox. Pentru început, instructorul de zbor este de părere că elevii au nevoie de un avion simplu, cu puţine comenzi. Avansaţilor li se va pune însă la dispoziţie cea mai scumpă aeronavă din Capitala Moldovei, un CTSW, care îi aparţine omului de afaceri Maricel Popa.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite