Ieşenii cu avioane. Cine pilotează aeronavele de mii de euro FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru ieşeni pasionaţi de pilotaj şi-au permis luxul să-şi achiziţioneze avioane private. Trei dintre aeronave sunt cu câte două locuri, iar alta are o capacitate de patru locuri.

Ieşenii care au la dispoziţia lor câte un avion privat sunt Maricel Popa, proprietarul Omega Tehnoton, Dumitru Rebegea, fostul director la Aeroportul Internaţional Iaşi, omul de afaceri Simon Iancu şi inginerul mecanic Valentin Alexandroniu. Pe lângă folosul pe care-l au de pe urma avioanelor, putând să se deplaseze ori de câte ori au nevoie, ei şi-au achiziţionat o aernonavă şi pentru pasiunea pe care o au pentru pilotaj.

Toate cele patru avioane se află în hangarul Aeroclubului „Alexandru Matei" din Iaşi.

image

Daţi click pe imaginile de mai sus pentru a vedea mai multe fotografii cu cele patru avioane private din Iaşi

Cel mai costisitor avion îi aparţine milionarului Maricel Popa din 2008, un CTSW produs de compania germană Flight Design, a cărui valoare se ridică la 114.000 de euro. Şi se pare că aeronava merită toţi banii, ea având şi unele funcţii suplimentare faţă de alte avioane: are GPS, pilot automat, poate fi folosit inclusiv pe timpul nopţii, viteza pe care o poate atinge este mai mare cu 100 de kilometri faţă de un avion obişnuit şi are o paraşută acţionată pirotehnic care în cazul unei avarii duce avionul la sol în siguranţă.

VIDEO Aeronavă de 114.000 de euro la Aeroclubul din Iaşi. Vezi cum poate fi pilotat cel mai scump avion privat din Capitala Moldovei FOTOGALERIE

Din toamna lui 2010, şi fostul director al Aeroportului Iaşi, Dumitru Rebegea, a devenit proprietarul unui avion Apollo Fox. L-a achiziţionat chiar de la Maricel Popa cu 38.500 de euro. Mitică Rebegea spune că şi-a cumpărat propriul avion pentru că este un împătimit al zborului, dar şi pentru că intenţionează să deschidă o şcoală privată de pilotaj.

Premieră la Iaşi: şcoală de piloţi de avion. Vezi ce condiţii trebuie să îndeplinească candidaţii FOTOGALERIE

„Dacă ai peste 16 ani împliniţi poţi deveni pilot fără niciun fel de problemă. Nu e deloc greu să pilotezi un avion. Trebuie să fii sănătos, apt din punct de vedere medical, să ai un bagaj minim de cunoştinţă, iar aici vorbim de matematică, fizică, şi mult succes şi dăruire. Atunci când faci ceva din plăcere şi rezultatele sunt maxime", spune Mitică Rebegea.

Cel de-al treilea ieşean cu avion privat este Valentin Alexandroniu. Inginerul mecanic pilotează din 2009 un FK9 Mark IV de 70.000 de euro din Germania. Aeronava achiziţionată din simplă pasiune de Valentin Alexandroniu are două locuri.

Cel de-al patrulea ieşean cu avion privat este Simon Iancu. Acesta are un PZL-104 Wilga cu 4 locuri, cumpărat la mâna a doua.

Date tehnice ale modelului CTSW

Preţ: 114.000 de euro

Fabricat: Germania

Capacitate rezervor: 130 de litri

Viteză maximă: 300 de kilometric

Date tehnice despre aeronava Apollo Fox de la şcoala de pilotaj

Preţ:  38.500 de euro

Fabricat: Ungaria

Capacitate rezervor: 130 de litri

Viteză maximă: 200 de kilometri/oră

Ore de zbor: 2.000 (500 sunt deja efectuate).

Date tehnice despre FK9 Mark IV

Preţ: 70.000 de euro

Fabricat: Germania

Viteza maximă: 215 kilometri/oră

Date tehnice despre PZL-104 Wilga

Fabricat: Polonia

Număr de locuri: 4

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite