Premieră la Iaşi: şcoală de piloţi de avion. Vezi ce condiţii trebuie să îndeplinească candidaţii FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Rebegea deschide în primavara lui 2012 prima şcoală de pilotaj din judeţul Iaşi. Aceasta va funcţiona la Prisăcani, iar pentru a obţine diploma este nevoie de minimum 40 de ore de zbor.

Orele de zbor se vor face pe avionul privat al fostului director al Aeroportului Internaţional Iaşi, Dumitru Rebegea, un Apollo Fox.

Fostul comandant Rebegea susţine că oricine poate deveni pilot dacă are peste 16 ani şi 40 de ore de zbor de instrucţie.

„Dacă ai peste 16 ani împliniţi poţi deveni pilot fără niciun fel de problemă. Nu e deloc greu să pilotezi un avion. Trebuie să fii sănătos, apt din punct de vedere medical, să ai un bagaj minim de cunoştinţă, iar aici vorbim de matematică, fizică, şi mult succes şi dăruire. Atunci când faci ceva din plăcere şi rezultatele sunt maxime", spune Mitică Rebegea.

image

Daţi click pe imaginile de mai sus pentru a vedea mai multe fotografii cu avionul pe care Mitică Rebegea îl pune la dispoziţia elevilor

Pentru a urma cursurile şcolii de pilotaj din Iaşi, doritorii vor trebui să achite 4.000 de euro.

„Ca să poţi da examenul pentru brevet trebuie să ai minimum 40 de ore de zbor de instrucţie şi fiecare avion, în funcţie de valoarea lui, de performanţele, de cheltuielule de întreţinere, de consumul de combustibil la ora de zbor se comportă nişte cheltuieli. Ora de instructaj e cam 100 de euro", mai spune Rebegea.

Fostul director al Aeroportului şi-a achiţionat avionul în toamna lui 2010, când a ieşit la pensie, de la omul de afaceri Maricel Popa.

Fostul comandant susţine că intenţiona deschiderea şcolii de pilotaj mai repede, dar nu a putut amenaja pista de la Prisăcani din cauza terenului. „Nu a plouat mai deloc şi a fost foarte greu să amenajăm pista. Era foarte uscat terenul“, explică Rebegea.

Pentru început, instructorul de zbor este de părere că elevii au nevoie de un avion simplu, cu puţine comenzi.

„Nu trebuie să-l înnebuneşti pe elev. Trebuie să-i pui ceva simplu la dispoziţie, să înveţe strictul necesar, comenzile principale“, încheie Mitică Rebegea.

Date tehnice despre aeronava Apollo Fox de la şcoala de pilotaj

Preţ:  38.500 de euro

Fabricat: Ungaria

Capacitate rezervor: 130 de litri

Viteză maximă: 200 de kilometri/oră

Ore de zbor: 2.000 (500 sunt deja efectuate).

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite