Dosarul fostului preşedinte al Camerei de Comerţ acuzat de corupţie se întoarce la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magda Ţepoi
Magda Ţepoi

Curtea Supremă a constatat ieri că în cazul Magdei Ţepoi a fost întrerupt cursul judecăţii şi a decis ca dosarul să se întoarcă la Iaşi pentru  judecarea recursului. Astfel, procesul fostului preşedinte al Camerei de Comerţ a Regiunii Unu Nord Est (CCRUNE) se va relua la Curtea de Apel Iaşi.

Este ruşinos când Înalta Curte desfiinţează una din soluţiile din procedura penală dată în recurs", a spus Ionel Nechita, avocatul Magdei Ţepoi.Direcţia Naţională Anticorupţie a acuzat-o pe Magda Ţepoi, fostul preşedinte al CCRUNE, că ar fi deturnat 133.000 de euro din fonduri europene. Potrivit rechizitoriului, banii ar reprezenta o parte din finanţarea unui proiect european cu fonduri nerambursabile, derulat în perioada 2003-2004. Frauda s‑ar fi realizat în cea mai mare parte prin intermediul unor contracte de publicitate.Procurorii spun că banii plătiţi firmelor favorizate la licitaţiile pentru implementarea proiectului PHARE s-ar fi întors la Camera de Comerţ prin intermediul unor contracte de publicitate pe site-ul Camerei sau în publicaţia „Lumea ieşeanului".

Pasat între instanţe

Judecătoria Iaşi a condamnat-o pe Magda Ţepoi la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru infracţiuni de corupţie, iar în octombrie anul trecut Tribunalul a menţinut decizia. Fosta preşedintă a CCRUNE  a făcut recurs. În luna iunie Curtea de Apel a considerat că nu era competentă Judecătoria Iaşi să ia o primă decizie în acest caz şi a trimis dosarul spre rejudecare la Tribunal. Această instanţă a constatat că a fost  întrerupt cursul judecăţii în dosarul în Magdei Ţepoi şi a trimis dosarul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citiţi şi:

Ieşeanca Magda Ţepoi a fost condamnată la 5 ani şi 6 luni de închisoare

Iaşi: Judecătorii o ţin în şah pe Magda Ţepoi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite