Ieşeanca Magda Ţepoi află săptămâna viitoare dacă va sta 5 ani şi 6 luni după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta preşedintă a Camerei de Comerţ a Regiunii Unu Nord Est (CCRUNE), Magda Ţepoi, ar putea ajunge la închisoare săptămâna viitoare. Curtea de Apel Iaşi a rămas în pronunţare în cazul ieşencei acuzată de infracţiuni de corupţie.

La termenul de ieri al procesului Magda Ţepoi a cerut achitarea. Judecătorii au rămas în pronunţare în cazul ieşencei, dar au amânat verdictul pentru 21 iunie. Decizia pe care o va da instanţa va fi definitivă.

Magda Ţepoi a fost trimisă în judecată de procurorii bucureşteni în anul 2005. Iniţial, magistraţii au cercetat-o pe ieşeancă pentru că ar fi deturnat 211.000 euro din fonduri europene, dar în cele din urmă prejudiciul s-a recalculat la valoarea de 133.000 euro.

Citiţi şi:

Ieşeanca Magda Ţepoi a fost condamnată la 5 ani şi 6 luni de închisoare

Iaşi: Judecătorii o ţin în şah pe Magda Ţepoi

Potrivit rechizitoriului, banii ar reprezenta o parte din finanţarea unui proiect european cu fonduri nerambursabile, derulat în perioada 2003-2004. Frauda s‑ar fi realizat în cea mai mare parte prin intermediul unor contracte de publicitate.

Banii plătiţi firmelor favorizate la licitaţiile pentru implementarea proiectului PHARE s-ar fi întors la Camera de Comerţ prin intermediul unor contracte de publicitate pe site-ul Camerei sau în publicaţia „Lumea ieşeanului". Judecătoria şi Tribunalul Iaşi au condamnat-o pe ieşeancă la 5 ani şi 6 luni de închisoare. Ţepoi a făcut recurs.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite