Ieşeanca Magda Ţepoi a fost condamnată la 5 ani şi 6 luni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta preşedintă a Camerei de Comerţ a Regiunii Unu Nord Est (CCRUNE), Magda Ţepoi, a rămas cu aceeaşi pedeapsă. Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis astăzi să respingă apelul ieşencei, dar şi pe cel înaintat de avocaţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei.

Magda Ţepoi nu a reuşit să-i convingă pe judecătorii Tribunalului Iaşi să-i reducă pedeapsa. După aproape doi ani de judecată magistraţii Tribunalului Iaşi au decis astăzi ca fosta preşedintă a CCRUNE să rămână cu aceeaşi pedeapsă de 5 ani şi 6 luni închisoare. Sentinţa nu este definitivă.

"Vom face recurs. Poate presiunile din interior au fost mult prea mari pentru a se menţine decizia instanţei de fond. Infracţiunile sunt mai rar întâlnite, dar este prea mult să facem exces de zel", a declarat Ionel Nechita, avocatul Magdei Ţepoi.

Magda Ţepoi a fost trimisă în judecată de procurorii bucureşteni în anul 2005. Iniţial, magistraţii au cercetat-o pe ieşeancă pentru că ar fi deturnat 211.000 euro din fonduri europene, dar în cele din urmă prejudiciul s-a recalculat la valoarea de 133.000 euro.


Mai citiţi şi:

Ţepara UE Magda Ţepoi, cinci ani de închisoare

Iaşi: Judecătorii o ţin în şah pe Magda Ţepoi


Potrivit rechizitoriului, banii ar reprezenta o parte din finanţarea unui proiect european cu fonduri nerambursabile, derulat în perioada 2003-2004. Frauda s‑ar fi realizat în cea mai mare parte prin intermediul unor contracte de publicitate.

Banii plătiţi firmelor favorizate la licitaţiile pentru implementarea proiectului PHARE s-ar fi întors la Camera de Comerţ prin intermediul unor contracte de publicitate pe site-ul Camerei sau în publicaţia „Lumea ieşeanului".

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite