Iaşi: Judecătorii o ţin în şah pe Magda Ţepoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magda Ţepoi
Magda Ţepoi

Magda Ţepoi, fosta preşedintă a Camerei de Comerţ a Regiunii Nord- Est (CCRUNE), va afla abia săptămâna viitoare dacă scapă sau nu de închisoare.

Magistraţii Tribunalului Iaşi au amânat pentru săptămâna viitoare momentul pronunţării unei sentinţe în dosarul Magdei Ţepoi, condamnată de Judecătoria Iaşi în urmă cu doi ani, la o pedeapsă de cinci ani şi şase luni de închisoare.
Ieşeanca a fost găsită vinovată după ce procurorii anticorupţie au acuzat-o că în 2005 a deturnat bani din fonduri europene. Magda ţepoi a atacat însă sentinţa cu apel.

La unul dintre teremenele anterioare, ieşeanca le-a cerut judecătorilor Tribunalului Iaşi să o achite întrucât proiectul pe bani europeni a fost finalizat cu succes.

Totodată, înainte ca magistraţii să rămână în pronunţare, avocatul Ionel Nechita, apărătorul Magdei Ţepoi, a ceruti schimbarea încadrării juridice pentru clienta sa dar şi ca instanţa să aibă în vedere circumstanţele atenuante.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Magda Ţepoi ar fi deturnat 133.000 de euro. Banii ar fi reprezentat o parte din finanţarea unui proiect european cu fonduri nerambursabile, derulat în perioada 2003-2004. Frauda s‑ar fi realizat în cea mai mare parte prin intermediul unor contracte de publicitate.

Magistraţii Tribunalului Iaşi au amânat pronunţarea pentru 19 octombrie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite