Crimă pe zebră blocată de datoriile Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta în cazul pensionare accidentate mortal pe zebră de fiul unui om de afaceri ieşean trenează din cauza datoriilor Poliţiei

Cazul femeii de 85 de ani, accidentată mortal, în iunie 2011, pe trecerea de pietoni din Copou, de Emilian Prodan (24 de ani) nu a fost încă soluţionat. Inspectoratul de Poliţe Judeţean (IPJ) Iaşi n-a achitat nici până acum către Institutul de Medicină Legală (IML) contravalorea necropsiei victimei. Din acest motiv, ancheta este blocată. „Aşteptăm să ajungă la dosar raportul de necropsie a victimei, care este gata, dar nu este plătit de Poliţie", a precizat Irina Perjoiu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Raportul ar trebui să stabilească cu exactitate cauzele morţii pensionarei.

Avocatul tânărului care a provocat accidentul, Emilian Prodan, fiul unui cunoscut om de afaceri din Iaşi, susţine că acesta a dat declaraţii de mai multe ori în faţa oamenilor legii. „Am fost chemaţi la audieri, ultima dată chiar prin aprilie. Singura problemă în acest caz era raportul de necropsie, care nu era depus la dosar. Clientul meu regretă nespus cele întâmplate şi a susţinut că n-a văzut victima din cauza ornamentului de flori de pe capota maşinii", a declarat Liviu Bran, avocatul lui Emilian Prodan.

Emilian Prodan

Emilian Prodan a fost ieri la Poliţie pentru a da declaraţii despre accident

Reprezentanţii IPJ Iaşi susţin că vor achita necropsia când vor avea fonduri. „Întrucât I.P.J. Iaşi este ordonator terţiar de credite, plăţile către I.M.L. Iaşi (inclusiv pentru necropsia efectuată în cazul accidentului rutier din data de 11.06.2011) se vor efectua pe măsura primirii fondurilor cu această destinaţie", a precizat agentul Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, datoriile către IML sunt de aproape 1,2 milioane de lei, iar cel mai vechi raport neplătit este de la sfârşitul lui 2010. „În perioada 2010-30.06.2012, I.P.J. Iaşi a efectuat lunar plăţi către I.M.L. Iaşi, însă acestea nu au putut acoperi întreaga datorie", a adăugat purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Emilian Prodan, fiul patronului de la firma de transport Prodan Impex, a accidentat mortal o pensionară , pe 11 iunie 2011, care traversa regulamentar pe o trecere de pietoni de la intrarea principală în Parcul Copou. Tânărul afla la volanul unui Rover pe bulevardul Copou, când a izbit-o pe Saveta Gurăgata (85 de ani). Şoferul, care conducea prima maşină dintr-un alai de nuntă, în care se afla şi mireasa, nu a schiţat niciun gest că ar vrea să încetinească.

Maşina a lovit-o în plin pe femeie, iar apoi aceasta a fost aruncată pe asfalt. Saveta Gurăgata a murit la spital, la câteva ore de la incident. În faţa anchetatorilor, şoferul a susţinut că nu a observat pietonul din cauza unui buchet de flori de pe capotă şi a soarelui. Tânărul este cercetat pentru ucidere din culpă.

Ucigaşul de pe zebră, beizadea recidivistă

VIDEO Accident grav pe zebra blestemată de lângă Parcul Copou din Iaşi. În maşina implicată în accident se afla o mireasă (FOTO-UPDATE)

Iaşi: VIDEO Femeia accidentată pe trecerea de pietoni din Copou a murit la spital (UPDATE- FOTO)

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite