UPDATE: Circ penibil la Consiliul Judeţean Iaşi cu scandal şi covrigi (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-au certat timp de două ore, consilierii judeţeni nu i-au schimbat pe cei doi vicepreşedinți care la o săptămână de la izbucnirea scandalului de spionaj nu fac nimic toată ziua decât să adune dovezi şi să facă declaraţii de presă. Aleşii şi-au împărţit remarci sarcastice, jigniri şi covrigi calzi.

Ora 15.00 Consilierii judeţeni s-au „războit“ astăzi ori de la schimbarea celor doi vicepreşedinţi din funcţii, ori de la ordinea proiectelor care trebuiau dezbătute. O parte dintre aleşi au cerut demisia de onoare ai vicilor motivat de faptul că există suspiciuni de corupţie.

„Nu înţeleg cum ascultatul telefoanelor, implantarea camerelor video în pereţii CJ a devenit o normalitate. Există câteva suspiciuni care vizează vicepreşedinţii CJ. Dacă nu există ceva concret, urmărirea aleşilor locali în birourile lor într-o insituţie publică este echivalentă unei condamnări publice. Demersul este un paleativ şi o pură figuraţie politică“, a reacţionat consilierul Cristian Stanciu.

Ora 12.20. În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Județean (CJ) de astăzi, vicepreşedinţii Constantin Adăscăliţei și Victor Chirilă au fost reconfirmaţi pe funcţii. Două treimi din aleşi au cerut înfiinţarea unei comisii de verificare a contextului în care au fost descoperite aparatele de interceptare.

După două ore de scandal, președintele CJ Constantin Simirad a suspendat şedinţa pe motiv că solicitarea consilierilor PSD de a înființa o comisie de anchetă este inutilă şi că instituţia pe care o conduce nu are competenţe în domeniu.

„Nu admit aşa ceva în CJ pentru că nu vreau să supun angajaţii la presiuni din cauza voastră. Apăraţi interesele a doi vicepreşedinţi acuzaţi de corupție și este o prostie pe care nu am mai auzi-o“, a spus Simirad.

Drept urmare, consilierii care au iniţiat proiectul îl vor repune pe ordinea de zi în şedinţa ordinară de luni, 30 mai.

Printre jigniri şi remarci înţepătoare, aceştia şi-au împărţit şi covrigi calzi din care au mâncat cu poftă.

image

În timp ce consilierii erau atenţi să-i demită pe vicepreşedinţi, şeful instituţiei înfuleca covrigi

image

UPDATE Scandal cu spioni la Consiliul Judeţean Iaşi. DNA revendică microfoanele din perete (FOTO şi VIDEO)

Vicepreşedinţii CJ, demnitari de lux pe banii ieşenilor. Vezi în ce scandaluri au fost implicaţi cei doi

Ieşenii plătesc bani grei pentru ca vicepreşedinţii să stea degeaba toată ziua. Chiar dacă au atribuţii pe hârtie, Constantin Adăscăliţei nu se ocupă de problema drumurilor judeţene, a unităţilor medico-sociale şi Chirilă nu monitorizează şcolile speciale din judeţ.Demnitarii de lux stau toată ziua în birou şi anunţă proteste, fac acuzaţii de luare de mită şi organizează zilnic conferinţe de presă.

După scandalul camerelor de supraveghere descoperite în birourile celor doi, o treime din consilierii judeţeni au convocat pentru astăzi o şedinţă extraordinară pentru schimbarea lor din funcţie. În replică, restul consilierilor au convocat şi ei o şedinţă, în aceeaşi sală şi la aceeaşi oră pentru constituirea unei comisii care să analizeze scandalul spionajului de la CJ.

Iaşi: Vicepreşedinţii de la Consiliul Judeţean îşi mută biroul la cort de miercuri (VIDEO)

Protestul anunţat cu surle şi trâmbiţe de vicele Victor Chirilă s-a dezumflat înainte de a începe. Cererea de autorizare a formei de protest nu a fost avizată de primarul Gheorghe Nichita deoarece acţiunea nu îndeplineşte condiţiile unei adunături publice aşa cum este prevăzut în lege.

„Voi renunţa la această formă de protest şi mă voi gândi la o altă formă pe care să o adopt. Oricum, nu renunţ la protest", a spus Chirilă.

Vicepreşedinţii CJ Iaşi au spart pereţii birourilor pentru a vedea unde duc firele aparatelor de interceptare (FOTO)

În biroul alăturat, sursele lui Constantin Adăscăliţei scot la iveală alte dedesubturi ale scandalului de spionaj.

După ce l-a acuzat pe preşedintele Constantin Simirad că a luat 150.000 de euro mită pentru autorizarea construirii unui parc eolian în comuna Dumeşti, Adăscăliţei susţine că şeful instituţiei este şi în spatele contractului de 42,3 milioane de lei pentru modernizarea DJ 248 Iaşi-Vaslui.

Simirad ar fi favorizat firma portugheză Jaop care a obţinut contractul şi ar fi trecut cu vederea faptul că scrisoarea de garanţie nu era conformă. În acest moment, firma a fugit din ţară, obligând CJ să reia licitaţia de la zero.

„Simirad trebuia atunci să rezilieze contractul şi să scoată lucrările din nou la licitaţie pentru că erau primele semne că asocierea nu este defabilă şi că în spate sunt alte interese. Simirad a încheiat contractul şi a aşteptat două luni pentru o scrisoare de garanţie conformă", a spus Adăscăliţei. Acesta va sesiza Curtea de Conturi şi Direcţia Naţională de Anticorupţie cu privire la aceste noi informaţii pentru a face controale.

Simirad despre vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Iaşi: „Îi dau în judecată pentru calomnie. Dacă ar avea deontologie, şi-ar da demisia“

În replică, şeful instituţiei îi numeşte pe cei doi „nebuni", „mincinoşi" şi „hahalere".

„Adăscăliţei este cel care s-a ocupat de această licitaţie. Eu am dat-o afară pe Jinga pentru că a întârziat scrisoarea de garanţei şi a ascuns-o de mine, probabil la indicaţiile lui Adăscăliţei. Cei doi sunt nişte mincinoşi, hahalere care nu au etică şi nu au habar de ce se întâmplă în CJ", a spus Simirad.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite