Iaşi: Vicepreşedinţii de la Consiliul Judeţean îşi mută biroul la cort de miercuri (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vice preşedintele CJ, Victor Chirilă îi invită pe ieşeni să facă poze cu locurile unde au fost amplasate camerele de supraveghere, pentru a le păstra ca suveniruri.

Cei doi vice preşedinţi ai Consiliului Judeţean se mută în stradă. Constantin Adăscăliţei şi Victor Chirilă îşi vor desfăşura de miercuri activitatea în două corturi ce urmează să fie amplasate în faţa instituţiei, spre bulevardul Ştefan cel Mare.

Ei îşi vor lua laptopurile şi vor lucra un program normal, de la 8.00 la 16.00. Cei doi spun că vor menţine protestul până când procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie vor transmite răspunsuri cu privire la ancheta în care aceştia sunt implicaţi.

„Ne vom instala birourile în faţă la CJ până când DNA va lua o hotărâre pentru neîncepera urmăririi penale. Ne luăm laptopurile, tragem firele de la telefoanele fixe şi stăm la muncă", a spus Chirilă.

Scandal cu spioni la Consiliul Judeţean Iaşi. DNA revendică microfoanele din perete (VIDEO, FOTO)

„Vrem să declarăm Luna Uşilor Deschise de mâine la CJ. Toată populaţia care vrea să aibă o amintire pentru nepoţi cu privire la modul în care funcţionează securitatea într-o instituţie publică este invitată la o plimbare prin birouri pentru a face poze", a declarat vice preşedintele Victor Chirilă.

Acesta mai susţine că preşedintele instituţiei i-a trimis pe cei 12 angajaţi din cadrul Serviciului Administrativ la DNA pentru a face curăţenie. „Este cumva DNA-ul în subordinea CJ? Şi-au intersectat cumva atribuţiile? Măcar să ştim şi noi", a completat Chirilă.

Cei doi vici împreună cu avocatul lor, Marius Striblea, au depus deja plângeri la Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor din cadrul Camerei Deputaţilor şi a Senatului, la Comisia Europeană şi la organizaţiile nonguvernamentale în care prezentau situaţia de la Iaşi.

Vicepreşedinţii CJ Iaşi au spart pereţii birourilor pentru a vedea unde duc firele aparatelor de interceptare (FOTO)

Acuzele din Casa Pătrată nu se termină aici, însă. Celălalt vicepreşedinte, Constantin Adăscăliţei susţine că Simirad ar fi luat mită pentru facilitarea eliberării unui Plan de Urbanism pentru un parc eolian. „Simirad a luat un comision de 150.000 de euro şi a instrumentat în mod deosebit acest caz", a precizat Adăscăliţei.

Conform vicepreşedintelui, Simirad a primit 150.000 de euro şpagă pentru a elibera toate actele necesare construirii parcului eolian în comuna Dumeşti de către firma de casă a PD-L, Semnal Media. Administratorul fimei, Romică Lorenz, preşedintele PD-L Huşi, a făcut presiuni la funcţionarii CJ pentru a i se elibera avizele şi pentru a nu aviza documentaţia firmei Sviluppo. Societatea are un proiect asemănător în comuna Dumeşti.

„Romică Lorenz a furat proiectul firmei Sviluppo, care s-a plâns prin adrese oficiale că li se întârzie documentaţia şi li se cer acte la dosar pe care le-au depus deja. Simirad ştia că proiectul firmei Semnal Media este furat de la Sviloppo face presiuni şi aprobă avizul unic pentru societatea de casă a PD-L chiar dacă documentaţia era pusă înainte. Toate datele trimise de oameni de bună credinţă arată demersul dioabolic a lui Simirad de a monta camere doar în birourile vicepreşedinţilor", susţine Adăscăliţei.

Vicepreşedintele l-a acuzat şi pe procurorul Emilian Eva de instrumentarea acestui caz.

„Se vehiculează că Simirad a primit de la firma PD-L 150.000 de euro, iar scandalul a fost o făcătură din partea PD-L, de care nu este străin procurorul Emilian Eva care îi îndrumă pe aceştia.Vrem să ştim dacă DNA ştia de demersurile procurorului Eva care zilnic stă în biroul lui Simirad şi-şi bea cafeaua", a spus demnitarul.

În replică, preşedintele Constantin Simirad a spus că-i va da în judecată pe vicepreşedinţi pentru calomnie. „Adăscăliţei a înnebunit dacă afirmă că am luat şpagă. Orice declaratie calomnioasă se pedepseşte drastic. Şi Chirilă e la fel de nebun. O să-i dau în judecată pe amândoi", a spus Simirad.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite