Cârpeli de 575.000 de lei pentru platforma Aeroportului Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii judeţului au decis astăzi să aloce suma de 575.000 de lei pentru lucrări la platforma şi calea de rulare ale Aeroportului Iaşi pentru ca aerogara să nu-şi piardă autorizaţia de funcţionare.

Construită în 1966 şi reabilitată ultima dată acum zece ani, platforma aerogării a ajuns în stare avansată de degradare, cu gropi, şanţuri şi crăpături în asfalt.

Citeşte şi:

Alba neagra cu terenul pentru Aeroportul Internaţional Iaşi

Cârpeli marca Simirad la Aeroportul Iaşi

Iaşi: 25 de hectare primite pentru noul aeroport

„Dacă nu facem aceste lucrări în cel mai scurt timp, riscăm să pierdem banii şi autorizaţia. Plus că este un disconfort foarte mare pentru pasageri din cauza tulburenţelor şi există riscul ca avioanele cu turbine joase să desprindă bucăţi din asfalt", a spus Gheorghe Corjăuţeanu, directorul interimar al Aeroportului.

Acesta va publica zilele acestea anunţul de licitaţie pentru asfaltare, urmând ca lucrările să înceapă într-o lună şi jumătate.

„Lucrările vor acoperi cam 1 ha din platformă şi cale de rulare şi vor consta în decopertare, reparaţii dale şi covor asfaltic de trei centimetri cu mixtură specială pentru o bună flexibilitate", a mai spus Corjăuţeanu.

Şefii Aeroportului au demarat astăzi şi procedurile pentru construirea unui terminal Schengen.

Construcţia va fi anexată aerogării, va avea o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi şi va prelua fluxul de intrări, ieşiri pentru pasagerii care vor dori să ajungă în ţările Schengen. Lucările vor costa 700.000 de euro şi astăzi va fi publicată licitaţia pentru studiul de fezabilitate.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite