Alba neagra cu terenul pentru Aeroportul Internaţional Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simirad şi Tomaşeschi s-au întâlnit cu proprietarii de la Aeroport
Simirad şi Tomaşeschi s-au întâlnit cu proprietarii de la Aeroport

De mai bine de doi ani, şefii judeţului promit soluţii pentru ca proprietarii, persoane fizice şi juridice, care deţin teren în zona aerogării, să primească fie alte amplasamente, fie contravaloarea terenurilor

În cursul acestei zile, o parte din proprietari s-au întâlnit cu şeful Consiliului Judeţean, Constantin Simirad, şi prefectul Dragomir Tomaşeschi. Astfel, la discuţii au participat trei din cei cinci specialişti, care deţin câte 5.000 de metri pătraţi în zona în care urmează să fie extins Aeroportul, dar şi omul de afaceri Giani Canschi şi reprezentanţii firmei MetalKid.

Pentru a demara schimbul de terenuri între CJ şi proprietarii de teren, acestora li s-au propus trei amplasamente în Dancu, Aroneanu şi Drumul Hoţilor. „Noi avem teren intravilan Iaşi şi ei vor să ne ducă la Aroneanu şi Dancu unde nu ni se oferă aceleaşi condiţii. O să mai vedem şi cel de-al treilea amplasament şi vom decide dacă acceptăm unul dintre ele", a spus Marinel Gorgu, unul din cei cinci proprietari de teren din zona Aeroportului.

Cei trei proprietari care deţin teren la Aeroport care au participat la negocieri

La întâlnirea de astăzi au venit pentru prima dată la discuţii şi reprezentanţii firmei MetalKid. „Am fost contactaţi în Vinerea Mare a Paştelui de cei la de CJ şi ne-au propus mai multe amplasamente pe care încă nu am apucat să le vedem. Nu pot spune decât că este o discuţie fără margini pe această temă a aeroportului. Întâlnirea nu a fost suficient de bine pregătită şi nici domnul Simirad nu era la curent cu toate", a spus Liliana Aluncăriţei (foto), împuternicit al firmei MetalKid.

Liliana Aluncăriţei, reprezentant MetalKid

Pe de altă parte, omul de afaceri Giani Canschi a precizat că s-a săturat de atâtea discuţii fără finalitate privind terenul pe care îl deţine în apropiere de aerogară. „Am venit la discuţii de cel puţin 15 ori. În ultimii doi ani s-au făcut cinci expertize pentru terenul pe care îl deţin. La început am bătut palma cu domnul Simirad pentru o anumită sumă pe teren şi a doua zi s-a răzgândit. De un an s-au început procedurile de expropriere", a susţinut Canschi (foto).

Omul de afaceri Giani Canschi, prezent la negocieri

Acesta a menţionat că ultima solicitare financiară pentru terenul pe care îl deţine se ridică la 3,5 milioane de euro. „Vreau exact ce am în prezent", a spus Canschi.  „Cu proprietarii de teren din zona Aeroportului stau de vorbă de un an de zile fără niciun rezultat. Sunt mofturi. A rămas că proprietarii vor vedea şi amplasamentul din Drumul Hoţilor şi, în funcţie de ce decid ei vom stabili paşii următori", a afirmat Simirad.

Cei şapte proprietari, persoane fizice şi juridice, deţin în jur de 5 hectare de teren în zona Aeroportului din cele peste 170 necesare pentru extinderea aerogării. Din această suprafaţă, CJ nu are nicio bucată până în prezent.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite