Iaşi: 25 de hectare primite pentru noul aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimbul de terenuri dintre Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi şi Ministerul Apărării Naţionale (MApN), necesar pentru construirea unei piste moderne la Aeroportul Internaţional Iaşi, a fost aprobat astăzi în prezenţa ministrului MApN, Gabriel Oprea.

Astfel, s-a semnat un protocol prin care CJ cedează MApN un teren de 9 hectare în comuna Holboca şi primeşte la schimb 25,6 hectare în zona Aeroportului.

Schimbul trebuie parafat în şedinţă de Guvern

Ministrul a dat asigurări că proiectul schimbului de terenuri va fi inclus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de Guvern. „Astăzi a fost parafat acest protocol care, împreună cu hotărârea de CJ din ultima şedinţă, vor sta la baza unei hotărâri de Guvern“, a spus Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al CJ. În maxim 30 de zile de la adoptarea hotărârii, amplasamentul MapN va fi predat către autorităţile ieşene.

Modernizarea Aeroportului Iaşi vizează realizarea unei piste flexibile de 3.000 de metri şi modernizarea aerogării. Aceasta va avea o suprafaţă de 16.000 metri pătraţi la sol şi alţi 12.000 la subsoluri, pentru benzile de bagaje.

Potrivit studiului de fezabilitate, costurile de modernizare ale aerogării şi prelungirea pistei de la 1.800 la 3.000 de metri se ridică la peste 200 de milioane de euro. În perioada lucrărilor, Aeroportul va fi închis pentru jumătate de an.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite