EXCLUSIV „Avocatul hoţilor”, dat în urmărire generală FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Christy Mîrşanu
Avocatul Christy Mîrşanu

Avocatul Christy Mîrşanu este în topul celor mai căutaţi răufăcători din ţară.  Apărătorul ieşean a fost dat în urmărire naţională după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

„Avocatul hoţilor", aşa cum este numit Christy Mîrşanu, se numără printre cei mai căutaţi infractori. Apărătorul din Baroul Iaşi a fost dat în urmărire de la jumătatea lunii martie. „A fost dat în urmărire naţională. Am solicitat şi mandate europene pe numele lui pentru că avem informaţii că este plecat din ţară", a declarat Ştefan Săuleac, şeful Birou Urmăriri din cadrul IPJ Iaşi.

Sentinţă şoc: avocat din Iaşi condamnat la trei ani de închisoare

Avocatul Christy Mîrşanu a fost condamnat de Curtea Supremă, pe 27 februarie, la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi înşelăciune. Acesta a fost acuzat în 2008 de DNA Iaşi că a transferat 11.500 de euro din contul unui traficant de persoane în contul său bancar.

Ulterior Mîrşanu a făcut angajament şi pentru rudele lui Gabriel Şerban, pe numele cărora s-au emis în 2007 mandate de arestare în lipsă pentru trafic de persoane. Potrivit rechizitoriului, avocatul le-ar fi cerut celor trei 6.000 de euro pentru a-i da unor judecători şi a-i scăpa de dosar. Familia Şerban, care se afla în Italia, i-ar fi trimis banii lui Christy Mîrşanu. Ulterior Şerban a făcut plângere împotriva avocatului.

Avocatul Christy Mîrşanu

Click pe colaj pentru  mai multe imagini cu avocatul Christy

Pe 13 martie, Mîrşanu a mai fost condamnat de Curtea Supremă  la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă . Apărătorul a fost acuzat de procurorii DNA că ar fi primit 45.000 de lei de la o persoană pentru a interveni la judecatori.

„Avocatul hoţilor” din Iaşi adună condamnări. Vezi aici câţi ani are! GALERIE FOTO

Pe lista celor mai căutaţi români se află şi omul de afaceri Doru Teodor şi partenerul său de afaceri, Victor Panaghiu. Teodor a fost condamnat, în februarie 2012, de Curtea de Apel Iaşi la cinci ani de închisoare pentru infracţiuni de corupţie. Victor Panaghiu a primit şi el patru ani de închisoare. Cei doi ieşeni au fost daţi în urmărire naţională, dar oamenii legii au solicitat pentru ei şi mandate europene de arestare.

 

Doru Teodor
Victor Panaghiu

Doru Teodor                      Victor Panaghiu

Procurorii DNA i-au acuzat în 2006 pe Doru Teodor, adiministratorul SC Teofarm SA, şi pe Victor Panaghiu, patronul de la SC Dianthus SRL, că ar fi prejudiciat bugetul Comunităţii Europene cu 231.753 de euro.

Administrator de firmă, 5 ani de închisoare pentru o fraudă de 200.000 de euro

„Pe de o parte,  firma Teofarm SA a încheiat un contract de finanţare din fonduri europene în valoare de 180.000 de euro, bani pe care i-a folosit pentru a recumpăra, la o valoare majorată, patru utilaje tipografice second hand care îi aparţinuseră anterior. Cercetările efectuate de procurori au relevat că cele patru utilaje tipografice fuseseră cumpărate de firma Teofarm SA la valoarea de 785 milioane lei vechi în perioada 1999-2000, însă înainte de semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene au fost înstrăinate, scriptic, către o altă firmă la care coasociaţi erau chiar cei doi inculpaţi", se precizează într-un comunicat DNA. Teodor a fost condamnat de Judecătoria Iaşi, Tribunalul a menţinut pedepsele, dar cei doi au făcut recurs. Curtea de Apel Iaşi a decis marţi, 7 februarie, să respingă recursul în cazul "Teofarm".

Iaşi: Unul din interlopii care coordona traficul de ţigări de la Albiţa a fost dat în urmărire internaţională (FOTO)

Iaşi: Interlopul Vasile Rodideal a fost dat în urmărire internaţională

Iaşi: Poveştile infractorilor care au fentat puşcăria. Vezi aici care sunt cei mai căutaţi moldoveni

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite