Sentinţă şoc: avocat din Iaşi condamnat la trei ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşeanul Christy Mîrşanu, cunoscut ca şi „avocatul hoţilor",  va ajunge după gratii pentru trafic de influenţă şi înşelăciune. Decizia dată, pe 27 februarie, de Curtea Supremă este definitivă.

Avocatul Christy Mîrşanu va împărţi celula cu foştii săi clienţi. Curtea Supremă a decis luni să respingă recursul avocatului şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi să păstreze sentinţa dată de Curtea de Apel Galaţi. Astfel, Mîrşanu va executa trei ani de închisoare pentru înşelăciune şi trafic de influenţă.

Magistraţii l-au obligat pe Mîrşanu să restituie lui Gabriel Şerban suma de 10.000 de euro, iar Monicăi Tunza suma de 6.000 de euro. De asemenea, i-au confiscat avocatului 500 de euro. În ceea ce o priveşte pe cumnata avocatului, Mihaela Mocrei  magistraţii au încetat procesul penal pentru abuz în serviciu deoarece nu a existat o plângere prealabilă.

Avocatul Mîrşanu nu a putut fi contactat pentru a-şi spune puctul de vedere.

La sfârşitul anului 2008 avocatul Christy Mîrşanu a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie Iaşi. Potrivit rechizitoriului, avocatul s-a oferit să-l apere pe Gabriel Şerban, judecat atunci pentru trafic de persoane, iar la un termen la instanţă l-ar fi pus să semneze o împuternicire de extragere de numerar din contul său bancar. Cu ajutorul cumnatei sale Mihaela Mocrei, care lucre la o filială a unei bănci din Iaşi, ar fi reuşit să transfere din contul traficantului în contul său 11.500 de euro. Ulterior Mîrşanu a făcut angajament şi pentru rudele lui Gabriel Şerban, pe numele cărora s-au emis în 2007 mandate de arestare în lipsă pentru trafic de persoane.

A cerut bani pentru judecători

Potrivit rechizitoriului, avocatul le-ar fi cerut celor trei 6.000 de euro pentru a-i da unor judecători şi a-i scăpa de dosar. Familia Şerban, care se afla în Italia, i-ar fi trimis lui Christy Mîrşanu banii. Însă văzând că nu s-a rezolvat nimic Şerban a făcut plângere împotriva avocatului la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi , iar ulterior dosarul a ajuns la DNA.

 De asemenea, Mîrşanu ar mai fi cerut 2.500 de euro de la un Cristian Pinţescu , pentru a-i da unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Avocatul i-ar fi spus clientului că are o condamnare în Ungaria şi că banii trebuie daţi pentru a primi o mustrare. De fapt Pinţescu nu fusese condamnat.

În martie 2010, Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat pe Mîrşanu trei pedepse de câte doi ani pentru trafic de influenţă şi una de trei ani pentru înşelăciune. Însă acestea au fost contopite avocatul fiind condamnat în final la trei ani de închisoare cu executare. "Consider că soluţia este abuzivă şi voi formula recurs. Este vorba despre o înscenare ordinară", a declarat avocatul Christy Mîrşanu, în martie 2010 pentru Adevărul.

Mîrşanu a mai fost condamnat de Curtea de Apel Galaţi la 3 ani şi 6 luni pentru trafic de influenţă, iar de Curtea de Apel Iaşi la 3 ani de închisoare cu suspendare. Acesta a declarat recurs, iar dosarele au ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Christy Mîrşanu a apărat cunoscuţi membri ai lumii interlope printre care se numără şi membrii clanului Corduneanu, Eugen Buliga, supranumit şi "regele puşcăriilor", membrii clanului Tănase sau studentul criminal Vlad Scurtu.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite