Iaşi: Unul din interlopii care coordona traficul de ţigări de la Albiţa a fost dat în urmărire internaţională (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Mardar  Foto: IPJ
Vladimir Mardar Foto: IPJ

Vladimir Mardar, un apropiat al interlopului Vasile Rodideal, este căutat de oamenii legii. Basarbeanul este dat în urmărire pentru evaziune fiscală şi iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Vladimir Mardar este suspectat că împreună cu Vasile Rodideal ar fi pus bazele unei reţele de trafic cu ţigări. Potrivit procurorilor, primul ar fi achiziţionat ţigări din Republica Moldova şi facilita trecerea transporturilor prin vama moldoveneasă. Marfa ar fi fost trimisă cu TIR-urile în ţară.

Capul reţelei din România ar fi fost Vasile Rodideal. Acesta împreună cu alte trei persone s-ar fi ocupat de trecerea ţigărilor prin Vama Albiţa şi ulterior comercializarea lor. În iulie 2008 procurorii DIICOT i-au reţinut în acest dosar pe Vasile Rodideal, pe finul acestuia, Bogdan Radu, Ghiţă Berbece, şeful Vămii Albiţa şi pe constănţeanul Nicu Cercel.

Citiţi şi:

Iaşi: Interlopul Vasile Rodideal a fost dat în urmărire internaţională

Iaşi: Poveştile infractorilor care au fentat puşcăria. Vezi aici care sunt cei mai căutaţi moldoveni

Cei patru au fost ridicaţi după ce la o firmă a lui Cercel s-ar fi găsit 600.000 de pachete de ţigări. În decembrie 2008 cei patru au fost trimişi în judecată. Între timp, Ghiţă Berbece a decedat, iar Vasile Rodideal a fugit din ţară. Dosarul se judecă încă în primă instanţă.

Remus Gologan Foto: IPJ

Remus Gologan Foto: IPJ

În urmărire generală este dat şi  unul din membrii clanului Gologan, „specializat" în trafic de persoane. Remus Gologan este căutat pentru a executa 6 luni de închisoare pentru vătămare corporală. Acesta execută o pedeapsă pentru trafic de persoane în Franţa.

Citiţi şi:

Iaşi: Interlopul Vasile Rodideal a fost achitat într-un dosar de corupţie

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite