„Avocatul hoţilor” din Iaşi adună condamnări. Vezi aici câţi ani are! GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Christy Mîrşanu
Avocatul Christy Mîrşanu

Christy Mîrşanu, avocat în Baroul Iaşi, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Apărătorul a fost acuzat de procurorii DNA că ar fi primit 45.000 de lei de la o persoană pentru a interveni la judecatori.Curtea Supremă l-a mai condamnat pe ieşean, pe 27 februarie, la aceeaşi pedeapsă pentru trafic de influenţă şi înşelăciune.

Christy Mîrşanu a fost condamnat a doua oară pentru trafic de influenţă. Curtea Supremă a decis, pe 13 martie, să admită recursul procurorilor DNA şi să-l condamne pe avocatul ieşean la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Sentinţa este definitivă. În acest dosar Curtea de Apel Iaşi îl condamnase pe Mîrşanu, în iulie 2011,  la trei ani de închisoare cu suspendare, dar avocatul şi procurorii au declarat recurs.

Avocatul condamnat la trei ani de închisoare a fost suspendat din Baroul Iaşi GALERIE FOTO

Apărătorul a fost acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că ar fi primit 45.000 de lei de la o persoană. În schimbul banilor Mîrşanu ar fi promis că intervine pe la judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru ca denunţătorul şi fratele lui să primească pedepse cu suspendare într-un dosar în care erau judecaţi. „În luna octombrie 2009, inculpatul Mîrşanu Christy-Gabriel a pretins de la un denunţător suma de 60.000 lei promiţându-i, în schimb, că va interveni pe lângă judecători din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru ca aceştia să pronunţe o hotărâre definitivă prin care denunţătorul şi fratele său să primească o condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei", se precizează într-un comunicat al DNA. Din suma cerută Mîrşanu ar fi primit în perioada octombrie- decembrie 2009, în trei tranşe, 45.000 de lei.

Avocatul Christy Mîrşanu

Click pe colaj pentru  mai multe imagini cu avocatul Christy

Cei doi ieşeni au fost condamnaţi de Tribunalul şi Curtea de Apel Iaşi la câte cinci ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă de omor. Cum pe 15 februarie 2010 Curtea Supremă a menţinut sentinţa în cazul celor doi, unul dintre ei l-ar fi denunţat pe avocat.

Mîrşanu a mai fost condamnat, pe 27 februarie, de Curtea Supremă la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi înşelăciune. Decizia este definitivă. Acesta a fost acuzat în 2008 de DNA Iaşi că a transferat 11.500 de euro din contul unui traficant de persoane în contul său bancar. Ulterior Mîrşanu a făcut angajament şi pentru rudele lui Gabriel Şerban, pe numele cărora s-au emis în 2007 mandate de arestare în lipsă pentru trafic de persoane.

Iaşi: „Avocatul hoţilor” a fost condamnat a treia oară

Potrivit rechizitoriului, avocatul le-ar fi cerut celor trei 6.000 de euro pentru a-i da unor judecători şi a-i scăpa de dosar. Familia Şerban, care se afla în Italia, i-ar fi trimis lui Christy Mîrşanu banii. Însă văzând că nu s-a rezolvat nimic Şerban a făcut plângere împotriva avocatului la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi , iar ulterior dosarul a ajuns la DNA. Mîrşanu a mai fost condamnat de Curtea de Apel Galaţi la 3 ani şi 6 luni pentru trafic de influenţă, dar a făcut recurs. Acest dosar are termen la Curtea Supremă pe 12 aprilie.

Sentinţă şoc: avocat din Iaşi condamnat la trei ani de închisoare

Procurorii anticorupţie Bacau l-au acuzat pe Mîrşanu că în perioada 2-12 august 2010 a cerut şi primit de la doi denunţători 10.000 de euro. În schimbul sumei avocatul i-ar fi lăsat să creadă că va interveneni pe lângă magistraţii Tribunalului Bacau şi Curţii de Apel Bacău pentru a soluţiona favorabil o cerere de punere în libertate provizorie a unei persoane arestate preventiv pentru contraband cu ţigări

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite