Avocata arestată la Curtea Supremă speră să fie eliberată la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocata ieşeană Lilieana Cremeniţchi, cercetată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi pentru trafic de influenţă, şi afaceristul Gheorghe Apopi vor încerca luni să-i convingă pe judecătorii Curţii de Apel Iaşi să-i scoată din arest.

Citeşte şi: Avocata eliberată de judecătorii ieşeni a fost arestată de colegii de la Curtea Supremă

Iaşi: Contractul de 6 milioane de euro pentru care avocata Cremeniţchi ar fi făcut trafic de influenţă nu a fost câştigat (VIDEO)

Iaşi: Avocata şi cei trei oameni de afaceri reţinuţi de procurori, lăsaţi în libertate (UPDATE)

Lilieana Cremeniţchi şi Gheorghe Apopi au fost arestaţi preventiv de judecătorii Curţii Supreme pe 23 septembrie. Aceştia au admis recursul procurorilor anticorupţie împotriva deciziei Curţii de Apel Iaşi unde se dispusese cercetarea acestora în libertate.

Avocata şi omul de afaceri au formulat separat la Curtea de Apel Iaşi câte o cerere de liberare provizorie sub control judiciar care urmează să fie soluţionate pe 4 octombrie.

Procurorii anticorupţie o bănuiesc pe Lilieana Cremeniţchi că ar fi cerut 15.000 de euro de la afaceristul Gheorghe Apopi pentru a-i obţine o decizie favorabilă într-un dosar aflat pe rolul Curţii de Apel Iaşi. Banii ar fi trebuit, mai spun anchetatorii, să ajungă la cei trei judecători din complet.

În cauză mai sunt cercetaţi în libertate Nicolae Hogaş, director la Apopi&Blumen şi Dragoş Dascălu, director la SC Viarom Construct SA Iaşi. Îm cazul loc, Curtea Supremă a respins cererea procurorilor de arestare preventivă.

Oamenii legii susţin că avocata ar fi stabilit cu cei doi să dea doar 30.000 de lei din banii solicitaţi. „Întrucât soţii Cremeniţchi nu se aflau în legătură apropiată decât cu familia Apopi, Hogaş urma să motiveze la predarea banilor către Cremeniţchi Lileana că returnează un împrumut oferit anterior de aceasta lui Apopi Gheorghe", susţin procurorii în referatul cu propunerea de arestare a celor patru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite