Avocata eliberată de judecătorii ieşeni a fost arestată de colegii de la Curtea Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocata Lileana Cremeniţchi, cercetată de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, şi omul de afaceri Gheorghe Apopi vor ajunge după gratii. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis în această după-amiază să admită recursul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi şi să dispună arestarea preventivă a celor doi pentru 29 de zile.

Aceştia vor ajunge după gratii cel mai probabil mâine. Pentru Nicolae Hogaş, director la Apopi& Blumen şi Dragoş Dascălu , director la SC Viarom Construct SA, cercetaţi şi ei în dosar magistraţii au respins recursul. Cei doi vor fi cercetaţi în continuare în stare de libertate.

"Pentru clientul meu s-a reespins recursul. Soluţia este cât se poate de corectă raportat la probele din dosar. În opinia mea situaţia ar fi trebuit să fie identică pentru că niciunul nu reprezintă pericol pentru ordinea publică. Presupusele fapte au avut loc în februarie 2010, iar noi suntem în septembrie. În această perioadă nu a prezentat pericol public?", a declarat Bogdan Luca, avocatul lui Hogaş

Potrivit anchetatorilor, avocata Lileana Cremeniţchi ar fi solicitat 15.000 de euro de la omul de afaceri Gheorghe Apopi pentru a-i obţine o hotărâre favorabilă într-un dosar aflat pe rolul Curţii de Apel Iaşi.

Mai citiţi:

Iaşi: Contractul de 6 milioane de euro pentru care avocata Cremeniţchi ar fi făcut trafic de influenţă nu a fost câştigat (VIDEO)

Iaşi: Avocata şi cei trei oameni de afaceri reţinuţi de procurori, lăsaţi în libertate (UPDATE)

Pentru acest lucru procurorii spun că avocata a motivat că trebuie să împartă 15.000 de euro în mod egal la cei trei judecători din complet "urmând ca să contacteze magistraţii sau legături ale acestora în seara zilei de 21 februarie 2010 pentru a-i cointeresa şi influenţa actul de justiţie".       

Apopi ar fi stabilit împreună cu Nicolae Hogaş, director la Apopi& Blumen şi Dragoş Dascălu , director la SC Viarom Construct SA să dea doar 30.000 de lei din banii solicitaţi. „Întrucât soţii Cremeniţchi nu se aflau în legătură apropiată decât cu familia Apopi, Hogaş urma să motiveze la predarea banilor către Cremeniţchi Lileana că returnează un împrumut oferit anterior de aceasta lui Apopi Gheorghe", susţin procurorii în referatul cu propunerea de arestare a celor patru.

DNA Iaşi i-au reţinut pe cei patru pe 7 septembrie, dar a doua zi judecătorii Curţii de Apel Iaşi au respins propunerea de arestare preventivă.

"Noi am declarat recurs. Am considerat că în cauză sunt îndeplite toate condiţiile pentru a fi arestaţi", a declarat Luminiţa Merişescu, purtătorul de cuvânt al DNA Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite