ANI a decis: rectorul Vasile Astărăstoae este incompatibil UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Astărăstoae
Vasile Astărăstoae

În urma evaluărilor începute pe 24 octombrie 2011, reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au constatat că Vasile Astărăstoae se află în stare de incompatibilitate, întrucât exercită, simultan, atât calitatea de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" Iaşi (UMF), cât şi alte cinci funcţii publice de conducere.

Ora 10.30 Rectorul Vasile Astărăstoae susţine că doar instanţa de judecată poate stabili dacă se află în incompatibilitate sau nu.

„Mulţumesc ANI pentru susţinerea pe care mi-a dat-o în campania electorală întrucât comunicatul pe care l-a formulat săptămâna trecută mi-a adus un număr de voturi pentru că s-a văzut încercarea de influenţare. Acest nou comunicat probabil îmi va aduce un număr de voturi şi la Colegiul Medicilor. Doar instanţa de judecată poate decide dacă mă aflu în stare de incompatibilite sau nu. Dacă se va decide că este stare de incompatibilitate am un interval de timp pentru a alege cu ce funcţii rămân. Nu ştiu cum au calculat ei această incompatibilitate pentru că eu deţin simultan aceste funcţii de cel puţin 8 ani“, spune rectorul Vasile Astărăstoae.

Vezi cât câştigă nababul Astărăstoae de la cele şase instituţii unde este şef

Ora 09.59  La doar două zile după ce a fost pus din nou în fruntea UMF, profesorul Vasile Astărăstoae este pus la zid de inspectorii ANI.

Aceştia au constatat că profesorul Astărăstoae se află în stare de incompatibilitate, întrucît este în acelaşi timp rector al UMF Iaşi, dar deţine şi funcţii publice de conducere la Institutul de Medicină Legală Iaşi, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, preşedinte al Colegiului Medicilor din Iaşi, preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi membru în Comisia Superioară de Medicină Legală din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici", încălcând astfel prevederile Legii Educaţiei Naţionale şi Legii privind reforma în domeniul sănătăţii.

Şeful medicilor, Vasile Astărăstoae, reclamat de ANI pentru conflict de interese şi abuz în serviciu UPDATE

Astărăstoae, acuzat de incompatibilitate şi de fraudarea alegerilor la şefia UMF

Scandal de corupţie la UMF. 19 angajaţi sunt suspectaţi de fraudă cu fonduri europene. Rectorul a ajuns la spital cu tensiunea ridicată UPDATE

UPDATE Rectorul Vasile Astărăstoae, reales la conducerea UMF. „Dincolo de murdării, s-a votat continuarea unor proiecte“

Tot în comunicat ANI se arată că Vasile Astărăstoae este decăzut din dreptul de a mai exercita o funcşie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

Amintim că pe 14 decembrie 2011, ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila săvârşire de către Vasile Astărăstoae a infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publcie.

În acest cz, ANI va iniţia demersurile în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite