Dezamăgirile de după evaluarea naţională: vezi aici situaţia la nivelul întregului judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de clasa a VIII-a au trecut de la o extremă la alta, predominante fiind însă calificativele slabe. Cele mai mici medii au fost cele oferite din oficiu. Pe zona Deva-Hunedoara s-au înregistrat două medii de unu şi doar trei de 10.

Evaluarea naţională le-a dat de furcă absolvenţilor de clasa a VIII-a.

Vezi aici situaţia la nivelul întregului judeţ!

Răzvan Ognean, cel mai tare elev de clasa a opta din tot judeţul Hunedoara

Peste 100 de elevi au contestat evaluarea naţională: doar 33 s-au ales cu mediile modificate

Topul celor mai bune licee din judeţ după mediile de admitere de anul trecut: vezi aici întreg clasamentul

Paradoxurile evaluării naţionale: note mari în gimnaziu, dar mici la examen

Dovada o reprezintă rezultatele obţinute. Examenul a fost susţinut săptămâna aceasta, urmând ca luni să fie anunţate mediile finale, în urma rezolvării contestaţiilor. Paleta calificativelor obţinute de şcolarii hunedoreni este diversă. În timp ce extrema slabă a reprezentat-o matematica, unde nota cea mai mică a fost de fapt punctajul obţinut din oficiu – unu, extrema cea puternică a reprezentat-o limba şi literatura română, unde nota maximă a fost 10.

Chiar dacă unii candidaţi se aşteptau să obţină medii mai mari, au renunţat la a mai face contestaţii. Au mers pe principiul că media de absolvire a claselor V-VIII îi va ridica şi vor putea, totuşi, să intre la liceul la care visează. „Am luat 7.60 la română, cu toate că eu consider că meritam mai mult.  La matematică am fost evaluat cu 5.70. Cu notele pe care le-am avut în gimnaziu îmi va ieşi o medie bună pentru admitere. Sper să intru la liceul Pedagogic”, a spus Daniel Marinescu, absolvent al Şcolii Eco-Europene „Andrei Şaguna” din Deva.

Supăraţi pe note
Bianca Janos, de la Grupul Şcolar „Teglas Gabor”, a fost nemulţumită de matematică, materie la care a fost evaluată cu 5.60. Se aştepta la 7.50, aceasta fiind nota pe care şi-a calculat-o conform baremului de corectare în momentul în care a ieşit de la examen. „Media finală este 7,76. Încă nu m-am hotărât dacă voi face sau nu contestaţie”, a spus adolescenta la puţin timp după aflarea rezultatului.

Supărare a fost chiar şi la limba maternă. Monika Bartha a dat examen la maghiară, unde a luat 7.85. „Am crezut că o să iau cel puţin 8. Vreau să mă înscriu la liceul Decebal, la secţia de ştiinţe ale naturii”, a precizat tânăra.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, per ansamblu, mediile au fost foarte mici. „La cele două centre de evaluare din Deva şi Hunedoara s-au înregistrat trei medii de 10, obţinute de doi copii de la liceul Decebal şi de un elev din Călan. La polul opus se află două medii de unu, care aparţin unor elevi din Zam, respectiv Tomeşti”, a declarat inspectorul Viorel Holhoş.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite