Răzvan Ognean, cel mai tare elev de a opta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul este singurul din judeţ care va intra la liceu cu media maximă. Tânărul a reuşit să încheie clasele V-VIII cu media 10, notă pe care a obţinut-o şi la examenele de la evaluarea naţională.

Foarte multă muncă, acesta este secretul cu care Răzvan Ognean a reuşit să întreacă miile de absolvenţi de clasa a VIII-a din tot judeţul Hunedoara şi să fie cap de afiş pe lista mediilor de admitere la liceu.

Tânărul deţine calificativul absolut: zece.

Nu a luat nicio oră de meditaţie în timpul ultimului an de gimnaziu, ci a muncit numai la şcoală şi acasă, pe cont propriu.

Pentru că cifrele sunt cele mai bune prietene ale sale, la evaluarea naţională a avut emoţii doar la română, unde consideră că nu este încă un artist desăvârşit.

Renumita problemă de geometrie despre o grădină de flori prin care se plimba o albină, din cauza căreia mulţi colegi de-ai săi au fost depunctaţi la examen, nu i-a ridicat niciun semn de întrebare lui Răzvan.

Sunt alte probleme de matematică mult mai grele. În general, subiectele au fost de nivel mediu, iar primele două au fost accesibile oricui s-a pregătit cât de cât”, a spus Răzvan.

Încep înscrierile

Tânărul a absolvit gimnaziul la Colegiul Naţional „Decebal” din Deva, unitate de învăţământ unde vrea să-şi continuie studiile la specializarea ştiinţe ale naturii bilingv engleză.

Începând de astăzi, absolvenţii clasei a VIII-a îşi pot completa opţiunile pe fişa de înscriere la liceu.

După Răzvan Ognean, pe lista mediilor de admitere urmează un elev tot de la Colegiul Naţional „Decebal”. Este vorba de Alexandru Gerdanovics, care va intra la liceu cu media 9,99. Aceeaşi notă o are şi Denisa Ghilea, de la Şcoala Generală din Călan.

Absolvenţii de clasa a VIII-a îşi pot completa opţiunile până în data de 5 iulie. Repartizarea computerizată este programată în 12 iulie. Admiterea are la bază media de la evaluarea naţională şi cea de absolvire a claselor V-VIII.

În şcoală, poţi avea 10 pe linie numai dacă munceşti foarte mult.
Răzvan Ognean, elev

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite