Peste 100 de elevi au contestat evaluarea naţională: doar 33 au notele modificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei 109 absolvenţi de clasa a VIII-a care s-au declarat nemulţumiţi de notele obţinute la evaluarea naţională şi au făcut contestaţii doar 33 dintre ei s-au ales cu notele modificate. Restul contestaţiilor nu au fost admise. Rezultatele finale se vor afişa în cursul zilei de astăzi.

Potrivit reprezentanţilor inspectoratului Şcolar Judeţean, noile note vor fi afişate doar în şcolile unde s-au înregistrat contestaţii, fără a se întocmi o situaţie centralizată la nivel judeţean care să fie dată publicităţii.

"Diferenţele între notele iniţiale pe care le-au primit candidaţii care au făcut contestaţii şi cele finale nu sunt foarte mari. În general, mediile au fost modificate cu 50-70 de sutimi", a declarat Viorel Holhoş, inspector de specialitate.

Înainte de înregistrarea contestaţiilor, din totalul celor 4.747 de elevi hunedoreni înscrişi la evaluare naţională 1.113 au luat note sub cinci.

VEZI AICI SITUAŢIA LA NIVELUL ÎNTREGULUI JUDEŢ ÎNAINTE DE CONTESTAŢII!

Media obţinută la examen are o pondere de 50 la sută din cea de admitere la liceu, diferenţa fiind reprezentată de media cu care s-a absolvit gimnaziul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite