Topul celor mai bune licee din judeţ după mediile de admitere: vezi aici întreg clasamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Marinescu speră că va intra la Liceul Pedagogic “Sabin Drăgoi” din Deva
Daniel Marinescu speră că va intra la Liceul Pedagogic “Sabin Drăgoi” din Deva

Mediile de admitere situează Colegiul „Decebal” în fruntea listei, iar Grupul Şcolar „Dimitrie Leonida” în coadă. Ultimul elev admis anul trecut la „Decebal”, profil ştiinţe ale naturii, a avut nota 9,16, iar ultimul de la „Dimitrie Leonida”  3,77.

Mediile cu care s-a intrat anul trecut la liceele hunedorene au fost mai mult decât strânse.

Lista ultimelor note de admitere a început cu 9,16. Aceasta a aparţinut unui elev care a intrat la Colegiul Naţional „Decebal” din municipiul Deva, specializarea ştiinţe ale naturii bilingv engleză.

VEZI AICI ÎNTREG CLASAMENTUL!

A urmat nota 9,03, care a corespuns Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Petroşani, specializarea matematică informatică.

Dacă scădem 13 sutimi ajungem la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Haţeg.

Cu media 8,08 s-a intrat la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din municipiul de pe Cerna, iar cu 7,94 la Liceul Teoretic Lupeni.

Ultima medie de admitere de la Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi” din reşedinţa de judeţ a fost 7.91.

VEZI AICI LA CE LICEE AU RĂMAS ANUL TRECUT LOCURI LIBERE DUPĂ PRIMA REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ!

Elevii care nu au strălucit la învăţătură nu au rămas, totuşi, pe dinafară. Dacă nu au putut să intre la liceele teoretice sau vocaţionale bine cotate în judeţ, au avut şanşa să ajungă la şcolile de arte şi meserii.

Prin urmare, dacă tot scădem punctajul de la care am pornit iniţial, ajungem la ultimele două locuri din clasament, ceea ce înseamnă medii de trei şi patru.

Nota 4,06 a fost ultima medie de admitere la Grupul Şcolar de Arte şi Meserii „Ion Mincu” din oraşul de la poalele Cetăţii. A aparţinut unui elev din comuna Brănişca. Ultima medie a fost trecută sub titulatura Grupului Şcolar „Dimitrie Leonida” din Petroşani, adică 3,77.

O săptămână de gândire

Lupta se anunţă la fel de strânsă şi anul acesta.

Începând de mâine, elevii îşi vor completa opţiunile în fişele de înscriere la liceu. Acest lucru se poate face până în data de 5 iulie, urmând ca repartizarea computerizată să aibă loc în 12 iulie.

Admiterea va avea la bază media de la evaluarea naţională şi cea de absolvire a claselor V-VIII, fiecare având o pondere de 50 la sută.

Am luat peste şase la evaluarea naţională. Cu notele pe care le-am avut în gimnaziu îmi va ieşi o medie bună pentru admitere. Sper să intru la Liceul Pedagogic”, a spus Daniel Marinescu, absolvent al Şcolii Eco-Europene „Andrei Şaguna” din Deva.

O să completez cinci opţiuni pe fişa de înscriere la liceu, vreau să fiu sigur că voi fi admis.
Flavius Ignat, absolvent clasa a VIII-a

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite