Mall-ul Atrium Center aduce 1.000 de noi locuri de muncă pentru arădenii fără job

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deschiderea mall-ului Atrium va avea loc marţi, 23 martie, de la ora 17.00
Deschiderea mall-ului Atrium va avea loc marţi, 23 martie, de la ora 17.00

Unităţile de retail care şi-au închiriat spaţiu în centrul comercial au angajat până astăzi sute de arădeni. Reprezentanţii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă spun că noul mall va micşora rata şomajului la nivelul judeţului Arad.

Din data de 23 martie punctul zero al oraşului se mută la noul mall

Cele 130 de firme care şi-au închiriat spaţiu în noul mall Atrium Center au intervievat în ultimele două săptămâni mii de arădeni care au încercat să-şi găsească un loc de muncă. Până astăzi, cele peste 1.000 de locuri de muncă puse la dispoziţia şomerilor au fost ocupate în proporţie de 90 la sută.
„Din informaţiile primite, firmele care îşi vor desfăşura activitatea în mall-ul Atrium au încadrat aproximativ 1.100 de arădeni fără loc de muncă.

Recrutările vor ajuta la scăderea ratei şomajului la nivelul judeţului Arad cu aproape două procente”, e de părere Mihaela Jude, purtător de cuvânt în cadrul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad.

Mii de vânzători


Printre cele mai cotate joburi au fost cele de lucrători comerciali. În prima săptămână de când conducerea Atrium Center a făcut publică adresa de e-mail la care se puteau trimite CV-uri în vederea angajării, peste 2.000 de arădeni şi-au trimis caracterizarea, în speranţa că vor fi contactaţi pentru oricare din posturile scoase la bătaie de către noul mall.

Mall-ul Atrium Center le va aduce arădenilor mai mult shopping şi distracţie

„Am absolvit anul trecut facultatea şi încă nu mi-am găsit de lucru. Mi-am trimis CV-ul la Atrium, dar deocamdată nu m-a sunat nimeni. Nu îmi pierd speranţa, căci ştiu că şi în prima lună de la deschidere vor mai avea loc angajări”, a declarat Daniela Benea din Arad.

Atrium Centereste amplasat în centrul Aradului. Organizat pe trei nivele, mall-ul conţine 130 de magazine, dintre care zeci de cafenele, restaurante, fast-food-uri, săli de jocuri, de bowling, de fitness, spaţii de joacă pentru copii şi zece săli de cinema. „Bătălia pentru un loc de muncă a fost destul de mare. Mii de persoane şi-au trimis câte un CV la adresa noastră de mail. Angajările vor continua până la sfârşitul lunii, depinde de fiecare firmă în parte”, a declarat Adina Călinescu, country manager Atrium.

Încă 150 de joburi disponibile

Arădenii vor avea mii de locuri de muncă la noul mall care se va deschide pe 23 martie

Reprezentanţii AJOFM Arad nu ştiu sigur câte locuri de muncă mai sunt disponibile, însă preconizează că numărul lor ar ajunge undeva la 150. Multe dintre posturile neocupate sunt de vânzători, şefi de magazin, paznici ori casieri. Aceştia au mai spus că, imediat după deschidere, arădenii vor vedea care sunt mai exact firmele unde se mai fac recrutări.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite